Leģendārais Kārls Lūiss trenēs pasaules čempioni

CopyDraugiem X Whatsapp
Pasaules vieglatlētikas leģenda Karls Lūiss.
Pasaules vieglatlētikas leģenda Karls Lūiss. Foto: AFP / Scanpix

Pasaules čempione tāllēkšanā Malaika Mihambo vasarā plāno pārcelties no Vācijas uz ASV, lai trenētos pie leģendas Karla Lūisa, sportiste pastāstīja svētdienas laikrakstam "Bild am Sonntag".

26 gadus vecā Mihambo tic, ka Lūiss un sprinta treneris Lerojs Barels treniņu centrā Hjūstonā var padarīt viņu labāku.

"Viņš ir gadsimta labākais sportists. Es apbrīnoju to, ko viņš ir sasniedzis abās īsajās sprinta distancēs, stafetē un tāllēkšanā," sacīja Mihambo sarunā ar žurnāla pārstāvi.

"Vēlos attīstīties kā sportiste un kā cilvēks. Lūiss un Barels, kurš kļūs par manu sprinta treneri, gadiem ilgi ir bijuši pasaules elitē. Es daudz varu mācīties no viņiem, jo viņi reiz gāja pa šo pašu ceļu."

1984.gada olimpiskajās spēlēs Losandželosā Lūiss uzvarēja 100 metros, 200 metros, 4x100 metru stafetē ASV izlases sastāvā un izcīnīja savu pirmo no četriem pēc kārtas olimpiskajiem zeltiem tāllēkšanā, atkārtojot sava tautieša Džeses Ovensa sasniegumu 1936.gada spēlēs Berlīnē. Kopumā Lūiss ieguva deviņas zelta medaļas olimpiskajās spēlēs un astoņas - pasaules čempionātos.

Mihambo un 58 gadus vecais Lūiss nesen tikās tiešsaistē, sportistei pirmās sarunas nosaucot par "ļoti iedvesmojošām".

"Ir pienācis laiks kaut kam jaunam," saka tāllēcēja, piebilstot, ka viņa uzskata šo laiku par piemērotu "tik lielam solim". Uz Teksasu Mihambo plāno pārcelties augustā - kad atļaus koronavīruss.

Mihambo pēc dominances tāllēkšanā visas sezonas garumā pagājušogad pasaules čempiones titulu Dohā ieguva ar rezultātu 7,30 metri. Tāpat viņa finišēja trešā valsts čempionātā 100 metru distancē.

Vācijas Gada sportiste bija galvenā koronavīrusa pandēmijas dēļ uz 2021.gadu pārcelto Tokijas olimpisko spēļu favorīte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu