VIDEO ⟩ NBA čempions Losandželosā piekauj protestētāju (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Ērls Džosefs Smits
Ērls Džosefs Smits Foto: AP/Scanpix

ASV basketbolists Ērls Džosefs Smits, kurš 2016. gadā izcīnīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiona titulu ar Klīvlendas "Cavaliers" komandu, aizvadītajā nedēļā Losandželosā piekāvis protestētāju.

View this post on Instagram

??‍♂️✊?

A post shared by JR Smith (@real.jr.smith) on

Internetā izplatīts video, kurā redzams, kā Smits sper zemē guļošam cilvēkam.

"Gribu, lai jūs visi zināt - viens no šiem kretīniem nezināja, kur viņš atrodas, un izsita logu manai mašīnai," sociālajos tīklos norādīja Smits.

Basketbolists uzsvēra, ka vardarbība pret baltādaino vīrieti nav jāuztver kā rasisma izpausme.

"Es viņu noķēru un sadevu viņam pa pakaļu. Viņš izsita logu manai mašīnai, tāpēc arī piekāvu viņu. Šis nav naida veicināts noziegums."

Smits kļuva par NBA čempionu 2016. gadā, kad viņam kopā ar "Cavaliers" izdevās paveikt vēsturisku notikumu, uzvarot fināla sērijā, kurā viņa pārstāvētā komanda bija nonākusi iedzinējos ar 1-3.

Patlaban 34 gadus vecais Smits kopumā karjerā 15 sezonas aizvadījis NBA, pārstāvot četras komandas - jau minēto "Cavaliers", kā aŗi Ņujorkas "Knicks", Denveras "Nuggets" un Ņūorleānas "Hornets".

Jau ziņots, Mineapolē piektdien tika aizturēts policists Dereks Šovens, kurš apsūdzēts par aizturēta afroamerikāņa Džordža Floida nāvi. Saistībā ar šo gadījumu daudzviet ASV sākušies protesti.

Šovens bija redzams sabiedrības sašutumu izraisījušajā video, vismaz piecas minūtes turot celi uz aizturētā Floida kakla. Protesti sākās pēc tam, kad sociālajos medijos parādījās video ar Floida aizturēšanas gaitu.

46 gadus vecais Floids pirmdien Mineapolē tikai aizturēts, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. Notikuma vietā redzami arī citi policisti.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu