Sporta pasaule piemin afroamerikāņa Floida nāvi

CopyDraugiem X Whatsapp
Menhengladbahas "Borussia" uzbrucējs Markuss Turāms
Menhengladbahas "Borussia" uzbrucējs Markuss Turāms Foto: EPA/Scanpix

Daudzas sporta zvaigznes no dažādiem sporta veidiem pieminējušas Mineapolē policijas aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi. 

ASV varasiestādes svētdien izsludināja komandantstundu galvaspilsētā Vašingtonā un vairākās citās lielajās pilsētās, šādi cenšoties nepieļaut, ka atkārtojas iepriekšējās dienās pieredzētā plaša mēroga vardarbība un nekārtības, veikalu masveida izlaupīšana un ēku dedzināšana, kas daudzviet notikusi līdzās protestiem pret policijas brutalitāti.

Vietējie līderi mudinājuši pilsoņus rast konstruktīvu izpausmi savam sašutumam par pirmdien Mineapolē policijas aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi, vienlaikus komandantstunda naktīs izsludināta tādās pilsētās kā Vašingtona, Losandželosa, Hjūstona un Mineapole, kas līdz šim bijusi nekārtību epicentrs.

Mineapolē piektdien tika aizturēts policists Dereks Šovens, kurš apsūdzēts par aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi. 

Šovens bija redzams sabiedrības sašutumu izraisījušajā video, vismaz piecas minūtes turot celi uz aizturētā Floida kakla. Protesti sākās pēc tam, kad sociālajos medijos parādījās video ar Floida aizturēšanas gaitu.

46 gadus vecais Floids pirmdien Mineapolē tika aizturēts, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. Notikuma vietā redzami arī citi policisti.

Daudzas sporta zvaigznes pieminējušas Floida nāvi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

STILL!!!! ???

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?? (@jaylenbrownig) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stephen Jackson Sr. (@_stak5_) on

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu