Pusfināls: kurš ir Latvijas visu laiku labākais sportists? (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

TVNET sporta redakcija izvirzīja aptaujai 16 sportistus nominācijā "Latvijas visu laiku labākais sportists". Astotdaļfinālu un ceturtdaļfinālu pārvarējuši četri sportisti, no kuriem divi sasniegs lielo finālu. Nobalso!

Ceturtdaļfinālā TVNET lasītāju lielāko atbalstu ieguva šķēpmetējs Jānis Lūsis, kurš saņēma 91% balsu cīņā pret futbolistu Māri Verpakovski. Arī hokejists Sandis Ozoliņš ceturtdaļfinālā uzvarēja pārliecinoši, iegūstot 76% balsu duelī pret bobslejistu Oskaru Melbārdi.

Latvijas hokeja leģenda Helmuts Balderis aptaujas ceturtdaļfinālā pret bokseri Mairi Briedi ieguva 67% atbalstu, bet skeletonists Martins Dukurs saņēma 63% balsu duelī pret basketbolistu Kristapu Porziņģi.

Ozoliņš - Balderis

No visiem Latvijas hokejistiem Ozoliņam bijusi veiksmīgākā karjera NHL. Viņš palīdzēja Kolorādo "Avalanche" komandai izcīnīt Stenlija kausu, septiņas reizes aizsargs piedalījās NHL Visu zvaigžņu spēlē. 

Balderis ir trīskārtējs pasaules čempions PSRS izlases sastāvā, divreiz izcīnījis bronzu pasaules čempionātā, kā arī ieguvis sudraba medaļu Leikplesidas olimpiskajās spēlēs.

Dukurs - Lūsis

M.Dukurs ir viens no pasaules labākajiem skeletonistiem vēsturē. Viņš izcīnījis sešas pasaules čempionātu zelta medaļas un divas olimpisko spēļu sudraba godalgas.

Lūsis izcīnījis pilnu medaļu komplektu olimpiskajās spēlēs - zelts, sudrabs un bronza. 1987. gadā IAAF atzina Lūsis par visu laiku izcilāko šķēpa metēju pasaulē.

Pusfināla balsojums noslēgsies ceturtdien, 4. jūnijā, plkst. 23.59.

P.S. Latvijas dāmām ir tik daudz starptautiska mēroga sporta panākumu, ka viņas ir pelnījušas nomināciju, kas ir nošķirta no kungiem.
Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu