Bertāns un Pasečņiks kopā ar "Wizards" komandu iestājas pret rasismu (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolisti Dāvis Bertāns, Anžejs Pasečņiks un pārējā Vašingtonas "Wizards" komanda ar paziņojumiem sociālajos tīkos iestājas pret rasismu ASV.

"Mēs vairāk neizturēsimies ar toleranci pret to, ka šajā valstī tiek slepkavoti citu ādas krāsu cilvēki. Mēs nepieņemsim likumsargu ļaunprātīgu varas izmantošanu," vēstīts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas paziņojumā.

"Mēs nepieņemsim neefektīvus vadītājus, kuri ir nedzirdīgi un izturas neiecietīgi pret citu ādas krāsu cilvēku kopienām," norādīts "Wizards" komandas kopīgajā vēstījumā.

"Turpmāk nebūs tā, ka aizveramies un driblējam," nobeigumā paziņoja "Wizards" pārstāvji. Šāds izteikums ir saistīts ar "Fox" žurnālistes 2018. gada izteikumiem par Lebrona Džeimsa vēlmi iesaistīties politikā. Toreiz Laura Ingrema nāca klajā ar frāzi: "Aizveries un driblē!"

"Stāvu kopā ar saviem brāļiem. Vienota cilvēce var izveidot labāku pasauli mūsu bērniem," daloties ar paziņojumu, savos sociālajos tīklos piebilda Bertāns.

"Ceru, ka šis mums visiem atvērs acis. Mēģināsim kopā to labot un izmainīt cilvēkus mums apkārt. Vienīgi kopā mēs varam to paveikt," vēstīja Pasečņiks, pievienojot arī baltādainas un tumšādainas dūres ikonas.

Jau ziņots, ka Mineapolē piektdien tika aizturēts policists Dereks Šovens, kurš apsūdzēts par aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi. Saistībā ar šo gadījumu daudzviet ASV sākušies protesti.

Šovens bija redzams sabiedrības sašutumu izraisījušajā video, vismaz piecas minūtes turot celi uz aizturētā Floida kakla. Protesti sākās pēc tam, kad sociālajos medijos parādījās video ar Floida aizturēšanas gaitu.

46 gadus vecais Floids pirmdien Mineapolē tika aizturēts, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. Notikuma vietā redzami arī citi policisti.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu