"Penguins" prezidents no vardarbīgiem protestētājiem izglābis TV operatoru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Teodora Bļugera pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" prezidents un izpilddirektors Deivids Morhauss protestos izglābis vietējās televīzijas operatoru. 

ASV varasiestādes svētdien izsludināja komandantstundu galvaspilsētā Vašingtonā un vairākās citās lielajās pilsētās, šādi cenšoties nepieļaut, ka atkārtojas iepriekšējās dienās pieredzētā plaša mēroga vardarbība un nekārtības, veikalu masveida izlaupīšana un ēku dedzināšana, kas daudzviet notikusi līdzās protestiem pret policijas brutalitāti.

Vietējie līderi mudinājuši pilsoņus rast konstruktīvu izpausmi savam sašutumam par pirmdien Mineapolē policijas aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi, vienlaikus komandantstunda naktīs izsludināta tādās pilsētās kā Vašingtona, Losandželosa, Hjūstona un Mineapole, kas līdz šim bijusi nekārtību epicentrs.

Morhauss sniedzis palīdzību "KDKA-TV" operatoram Īanam Smitam, kurš Pitsburgā filmēja protestus. Protestētāji viņam uzbrukuši un sasituši kameru, vēsta "Pittsburgh Post-Gazette". 

Tuvumā atradies Morhauss, kurš izglābis Smitu un nogādājis viņu blakus esošajā "PPG Paints Arena", no kurienes "Penguins" prezidents izsaucis ātro palīdzību.

Pats Smits vēlāk "Twitter" paziņoja, ka ir spēcīgi spārdīts, asiņojis, bet ir dzīvs. 

Pie "PPG Paints Arena" protestētāji sabojājuši arī "Penguins" līdzīpašnieka Mario Lemjē statuju. Uz tās tika uzkrāsots sirpis un āmurs un aicinājums sacelties. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu