FIBA aicina aptaujā noteikt Latvijas basketbola izlases "Sapņu komandu"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) aicina fanus piedalīties aptaujā, lai izveidotu Latvijas vīriešu basketbola izlases šā gadsimta "Sapņu komandu".

FIBA aicina līdzjutējus pēc saviem ieskatiem izvēlēties Latvijas izlases labāko starta piecnieku no basketbolistiem, kuri spēlējuši laika posmā no 2000. līdz 2020. gadam.

Aptaujai izvirzīti 16 basketbolisti, kuri piedalījušies vismaz vienā Eiropas čempionātā. Līdz ar to aptaujā nav Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu pārstāvji Rodions Kurucs un Anžejs Pasečņiks, kuriem ir neliela spēļu pieredze valstsvienībā.

Aptaujai nominēti: Jānis Blūms, Kristaps Porziņģis, Ainars Bagatskis, Jānis Strēlnieks, Andris Biedriņš, Dāvis bertāns, Kaspars Kambala, Roberts Štelmahers, Kristaps Janičenoks, Uvis Helmanis, Armands Šķēle, Jānis Timma, Kaspars Bērziņš, Raimonds Miglinieks, Kristaps Valters.

Nobalsot par Latvijas izlases "Sapņu komandu" (2000.-2020.) var ŠEIT.

FIBA atzīmē, ka Latvija joprojām ir mazākā valsts pēc iedzīvotāju skaita, kas triumfējusi Eiropas čempionātā. Latvija to paveica kontinenta pašās pirmajās meistarsacīkstēs 1935. gadā.

Savukārt pirms trim gadiem Latvijas basketbolisti Eiropas čempionātā izcīnīja 5. vietu, kas ir labākais sasniegums kopš valsts neatkarības atgūšanas. Latvija ceturtdaļfinālā piekāpās nākamajai čempionei Slovēnijai.

Nākamais Eiropas čempionāts paredzēts 2022. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu