Jānis Blūms: Gatavojos savai 22. profesionāļa sezonai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Blūms.
Jānis Blūms. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti pirmdien "Elektrum" Olimpiskajā centrā pulcējās uz pirmo koptreniņu, kurā piedalījās arī pieredzējušais Jānis Blūms, kurš grasās aizvadīt savu 22. profesionālo sezonu. 

Vīriešu valstsvienības pirmajā nodarbībā treneru Roberta Štelmahera, Uvja Helmaņa, Raimonda Feldmaņa un Oskara Ernšteina vadībā ierindā bija 12 basketbolisti: Jānis Bērziņš, Kaspars Bērziņš, Jānis Blūms, Artjoms Butjankovs, Kristaps Dārgais, Rolands Freimanis, Mārtiņš Laksa, Toms Leimanis, Dāvis Rozītis, Artūrs Strautiņš, Aigars Šķēle un Jānis Timma.

Valstsvienības darba programmā iekļausies arī Žanis Peiners un Ojārs Siliņš, kuriem turpinās rehabilitācijas process pēc savainojumiem. Paredzams, ka darba gaitā komandai pievienosies vēl vairāki spēlētāji.

"Visi spēlētāji vasarās meklē iespējas trenēties, un ļoti labi, ka Basketbola savienība nodrošina iespēju valstsvienības dalībniekiem un kandidātiem to darīt kopā, pieredzējušu treneru vadībā," sacīja Blūms. "Spēlētāji jūt, ka nav aizmirsti, var koncentrēties treniņiem, turklāt kopīgā darbā nostiprinās komandas ķīmija. Labi, ka vasaru lietderīgi izmantos arī jaunatnes izlašu dalībnieki. Pats gatavojos savai 22. profesionāļa sezonai – ceru, ka nekāda pandēmija manus plānus neietekmēs."

Koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ šīs vasaras FIBA basketbola turnīri ir atcelti. 

"Visi - gan spēlētāji, gan treneri – esam nestandarta situācijā, tāpēc treniņprogrammā meklējam un meklēsim nestandarta risinājumus, pieskaņojoties spēlētāju kondīcijai un konkrētān vajadzībām. Virzīsimies soli pa solim, palīdzot spēlētājiem labāk sagatavoties nākamai sezonai, kuras laikā valstsvienību gaida svarīgas spēles," teica Latvijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus (pirmdienās un trešdienās vīrieši un jaunieši, otrdienās un ceturtdienās sievietes un jaunietes), nodarbības aizvada arī U-16 un U-18 izlašu kandidāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu