Džounss pēc konflikta ar UFC prezidentu atsakās no čempiona titula

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džons Džounss
Džons Džounss Foto: AP/Scanpix

ASV jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Džons Džounss pēc konflikta ar "Ultimate Fighting Championship" (UFC) organizācijas prezidentu Dana Vaitu atteicies no pasaules čempiona titula, vēsta ESPN.

32 gadus vecais Džounss atteicies no UFC pasaules čempiona titula svara kategorijā līdz 93 kilogramiem.

Džounss patlaban ir "pound-for-pound" ranga līderis. Proti, viņš šobrīd tiek uzskatīts par labāko UFC cīkstoni pasaulē, neatkarīgi no svara kategorijas.

Savā "Twitter" kontā Džounss publicējis vairākus ierakstus, norādot, ka viņš ir atteicies no pasaules čempiona titula, jo UFC prezidents Vaits viņu apmelojis.

Vaits iepriekš izteicās, ka Džounss pieprasījis absurdu honorāru par savu nākamo cīņu, taču cīkstonis to noliedz.

"Vai es par cīņu nopelnu 5+ (vairāk nekā 500 tūkstošus)? Jā! Vai man būtu pie šī skaitļa jāapstājas manās supercīņās?"

Vaits norādījis, ka Džounss prasījis 30 miljonus ASV dolāru. Šī summa pielīdzināta amerikāņu smagsvaru boksera Deonteja Vaildera honorāram.

"Ja tu man nepiekrīti, tad tu vienkārši neizproti biznesu. Es pavisam noteikti neprasīju 30, es vispār nenosaucu skaitli," norādīja Džounss.

"Iespējams, es nopelnītu vairāk savā pirmajā boksa mačā nekā nākamajās trijās UFC cīņās kopā," domā MMA cīkstonis.

Džounss karjerā izcīnījis 26 uzvaras. Viņa kontā ir arī viens strīdīgs zaudējums - diskvalifikācija par neatļautiem sitieniem ar elkoņiem.

Viņam pieder divi UFC rekordi - visvairāk uzvaras čempiona titulcīņās (14) un visvairāk pēc kārtas izcīnītās uzvaras (18).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu