UFC prezidents: Džons Džounss varēja būt kā Lebrons Džeimss

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džons Džounss
Džons Džounss Foto: AFP/SCANPIX

ASV jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Džons Džounss savā sporta veidā varēja sasniegt tādu līmeni kā basketbolā Lebrons Džeimss, uzskata "Ultimate Fighting Championship" (UFC) organizācijas prezidents Dana Vaits.

TVNET jau vēstīja, ka Džounss atteicies no UFC pasaules čempiona titula svara kategorijā līdz 93 kilogramiem, jo Vaits esot viņu apmelojis.

UFC prezidents gan uzskata, ka 32 gadus vecais cīkstonis pats ir aptraipījis savu vārdu, kas Džounsam varbūt liedzis gūt lielāku peļņu MMA.

"Vienmēr esmu lūkojis, kas Džons Džounss varēja būt. Viņš varēja būt Lebrons Džeimss šajā sporta veidā. Viņš varēja būt kaut kas tik liels," sacīja Vaits.

Džounss patlaban ir "pound-for-pound" ranga līderis. Proti, viņš tiek uzskatīts par labāko UFC cīkstoni pasaulē, neatkarīgi no svara kategorijas.

Foto: AP/Scanpix

"Būt visu laiku labākajam [cīkstonim] nenozīmē, ka tu uzreiz vari saņemt 30 miljonus ASV dolāru. Ir jāspēj pārdot," teica UFC prezidents.

"Džonss Džounss ir pats sev daudz nodarījis. Viņš apgalvo, ka esmu aptraipījis viņa vārdu. Viņš pats ir aptraipījis savu vārdu, es to neesmu izdarījis," piebilda Vaits.

Cīkstonis vairākkārt iekūlies dažādās ķibelēs. 2018. gadā Džounsam piesprieda 15 mēnešu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu, kaut viņam draudēja pat četru gadu liegums cīnīties.

Tāpat viņš sodīts par automašīnas vadīšanu alkohola un narkotiku reibumā, par aizbēgšanu no autoavārijas notikuma vietas un par uzmākšanos viesmīlei striptīza klubā.

Džounss karjerā izcīnījis 26 uzvaras. Viņa kontā ir arī viens strīdīgs zaudējums - diskvalifikācija par neatļautiem sitieniem ar elkoņiem.

Viņam pieder divi UFC rekordi - visvairāk uzvaras čempiona titulcīņās (14) un visvairāk pēc kārtas izcīnītās uzvaras (18).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu