"Baltic Open" no Jūrmalas varētu pārcelt atpakaļ uz Krieviju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Baltic Open" turnīra direktors Aleksandrs Ostrovskis (no kreisās), Anastasija Sevastova un Latvijas Tenisa savienības prezidents Juris Savickis.
"Baltic Open" turnīra direktors Aleksandrs Ostrovskis (no kreisās), Anastasija Sevastova un Latvijas Tenisa savienības prezidents Juris Savickis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Jūrmalas "International" raudzes turnīrs, iespējams, vairs nenotiks Latvijas kūrortpilsētā, pirmdien sarunā ar Krievijas laikrakstu "Kommersant" teica sacensību direktors Aleksandrs Ostrovskis.

Turnīra rīkotāja ir Ostrovskim piederošā Krievijas sporta mārketinga aģentūra "ONE SGM", bet iepriekš šīs sacensības tika rīkotas Maskavā, tomēr aizpērn nolemts tās pārcelt uz Jūrmalu. Maskavā turnīra nosaukums bija "Moscow River Cup", bet Jūrmalā - "Baltic Open".

Pērn augustā Ostrovskis pēc turnīra debijas Jūrmalā sociālajā vietnē "Instagram" atklāja, ka sacensības Latvijā, visticamāk, būs redzamas arī turpmākajos gados, tomēr nepilnu gadu vēlāk viņš jau sliecas par pretējo.

"Jūrmalā mums bija tenisa brīvdienas, bet, ja raugos no spektra, kas saistīts ar sponsorēšanas jautājumiem, situācija Latvijā ir visai līdzīga kā Krievijā. Latvija nav bagātāka valsts, tāpēc budžets, ko kompānijas var atvēlēt mārketingam, ir visai mazs," teica Ostrovskis.

"Šī iemesla dēļ nākamgad ikviens scenārijs ir iespējams, tostarp arī turnīra norise Krievijā."

"Sākotnēji turnīra licence tika iegādāta, lai spēles noritētu Krievijā, taču viss būs atkarīgs no ekonomiskās situācijas pasaulē."

Ostrovskis neslēpa, ka jūnija otrajā pusē Himkos esošajā tenisa akadēmijā plānots aizvadīt turnīru ar Krievijas tenisistu līdzdalību. Plānots, ka sacensībās varētu piedalīties Karens Hačanovs, Jevgēņijs Donskojs un Andrejs Rubļevs.

Tāpat uzrunātas arī Anastasija Pavļučenko, Svetlana Kuzņecova, Anastasija Potapova, Vitālija Djačenko, Veronika Kudermetova un arī valsts pirmā rakete Jekaterina Aleksandrova.

Aleksandrova patlaban treniņus aizvada Čehijā, bet Daniils Medvedevs uzturas Monako un, visticamāk, nepiedalīsies šajās sacensībās.

Turnīra nosaukums būs "Moscow Calling" tenisa premjerlīga un balvu fonds būs 15 000 ASV dolāru (aptuveni 13 500 eiro).

Sarunā ar laikrakstu Ostrovskis arī prognozēja, ka nākotnē sacensību naudas balvu apjoms varētu sarukt līdz pat 30%. Viņš gan uzsvēra, ka sarunas šajā sakarā vēl noris, taču Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) un Sieviešu tenisa asociācija (WTA) jau spējušas panākt konceptuālu vienošanos ar saviem sportistiem.

ATP un WTA sezona sākotnēji bija apturēta vismaz līdz 7.jūnijam, bet aprīļa sākumā termiņš tika pagarināts līdz 13.jūlijam.

WTA neziņo, ka sezonas atsākšanas punkts ir pārcelts, taču visi jūlija turnīri ir atcelti vai pārcelti. Savukārt ATP sezona nesāksies ātrāk par 31.jūliju.

Koronavīrusa izplatības dēļ aprīļa sākumā tika atcelts šī gada tenisa sezonas "Grand Slam" trešais turnīrs - Vimbldonas čempionāts.

Atklātajā ērā šī būs pirmā reize, kad nenorisināsies prestižais turnīrs. Iepriekšējo reizi tenisisti Vimbldonas kortos neizgāja no 1940. līdz 1945.gadam, kad norisinājās Otrais pasaules karš. Tāpat turnīrs nenotika no 1915. līdz 1918.gadam Pirmā pasaules kara laikā.

Tikmēr sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - no vasaras sākuma pārcelts uz rudeni. Savukārt lēmums par šī gada ASV atklātā čempionāta norisi varētu tikt pieņemts jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu