Kovaļčuks: Pasaule ir sajukusi prātā!

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Iļja Kovaļčuks.
Iļja Kovaļčuks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Krievijas hokeja uzbrucējs Iļja Kovaļčuks publiski paudis, ka pasaule, viņaprāt, šobrīd ir sajukusi prātā, jo 2020. gadā līdz šim notikušais ir kaut kas neredzēts.

37 gadus vecais Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs šobrīd pavada laiku kopā ar dzīvesbiedri un četrām atvasēm, gaidot sezonas atsākšanos.

Viņš sociālās saziņas vietnē "Instagram" dalījies ar pārdomām par pašreizējo situāciju pasaulē, kontekstā iekļaujot arī ASV notiekošo rasu konfliktu.

"Dīvains vasaras sākums šajā jau tā neparastajā gadā. Pasaule ir sajukusi prātā! Sargiet savu ģimeni, mīļos un tuvos, cieniet viens otru. Šajā šausmīgajā un sarežģītajā laikā galvenais ir saglabāt cilvēcību," paudis hokejists.

2020. gads sākās ar izcilā basketbolista Kobes Braienta traģisko nāvi janvārī, turpinājās ar vispasaules koronavīrusa pandēmiju, kas apstādināja arī sporta nozari, bet ASV šobrīd notiek brutālas rasu cīņas vairāku pilsētu ielās.

Mineapolē piektdien tika aizturēts policists Dereks Šovens, kurš apsūdzēts par aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi. 

Šovens bija redzams sabiedrības sašutumu izraisījušajā video, vismaz piecas minūtes turot celi uz aizturētā Floida kakla. Protesti sākās pēc tam, kad sociālajos medijos parādījās video ar Floida aizturēšanas gaitu.

46 gadus vecais Floids Mineapolē tika aizturēts, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. Notikuma vietā redzami arī citi policisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu