Helmanis: Būtu gatavs kļūt par galveno treneri (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Uvis Helmanis
Uvis Helmanis Foto: Josvydas Elinskas/15min.lt

Gadījumā, ja lietuviešu speciālistam Daiņum Adomaitim tomēr būtu izdevies panākt vienošanos ar Viļņas "Rytas", nākamās sezonas darba vieta skaidra būtu arī latvietim Uvim Helmanim, sarunā ar ziņu aģentūru LETA teica bijušais Latvijas izlases spēlētājs.

Koronavīrusa radītā pandēmija jūtami ietekmējusi Lietuvas basketbola vienības Viļņas "Rytas" nākamās sezonas budžetu, kā rezultātā neizdevās pagarināt sadarbību ar labi zināmo speciālistu Daiņu Adomaiti.

"Neslēpšu, ka šādus jaunumus dzirdu pirmo reizi. Mums bija noruna, ka es sagaidīšu viņa lēmumu, bet pēc tam domāsim tālāk," pauž Helmanis. "Jūlijā vēl ir paredzēta tikšanās ar "Rytas" klubu, kad arī plānots saņemt pēdējo algas daļu."

"Šobrīd grūti komentēt, jo nezinu visu situāciju. Iepriekš Adomaitis man teica, ka paliekot klubā, viņš labprāt mani redzētu sev blakus. Mutiski jau biju piekritis šai idejai... Pat neapspriedām naudas jautājumus vai citus apstākļus."

Helmanis atklāja, ka komanda ir lielu pārmaiņu priekšā, jo nākamsezon tās rindās, visticamāk, nebūs redzami Arnas Butkevičs, Eimants Bendžius un citi lietuvieši. Speciālists neslēpa, ka būtu gatavs palikt klubā, tomēr nākotne pagaidām ir miglā tīta.

"Iespējams, notiek brīnumi un es palieku "Rytas" klubā, ko pats arī vēlētos. Būtu gatavs kļūt par galveno treneri, taču šim scenārijam pastāv maza iespēja," reālistiski uz situāciju skatās Helmanis. "Jāaprunājas ar Adomaiti, bet sanāk, ka tagad jābūt atvērtam jauniem izaicinājumiem."

Jau iepriekš ziņots, ka "Rytas" nākamsezon plāno startēt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā.

"Rytas" ir pieckārtēja Lietuvas čempione, pieckārtēja valsts kausa ieguvēja un divkārtēja ULEB Kausa uzvarētāja. Šajā sezonā Viļņas komanda apstājās ULEB Eirokausa pamatturnīra "Top16" kārtā.

Helmanis ar Adomaiti 2011.gadā kopā strādāja arī Slupskas "Energa Czarni" vienībā.

Bijušais Latvijas izlases basketbolists Lietuvas kluba treneru korpusam pievienojās 2018.gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu