Vairāki Latvijas tenisisti aizvada treniņsacensības Igaunijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tenisa rakete un bumbiņa (ilustratīvs attēls)
Tenisa rakete un bumbiņa (ilustratīvs attēls) Foto: pixabay.com

Ja nākamnedēļ valstī tiks būtiski mīkstināti ārkārtas situācijas ierobežojumi un oficiāli atļauts rīkot sacensības, tad vasaras tenisa sezona sāksies 12.jūnijā, informē Latvijas Tenisa savienība (LTS).

LTS trešdien publicēja provizorisko kalendāru jūnijam un jūlijam. Pirmie mači, kas atsāktos, būtu LTS kausa izcīņa U-14 grupā, bet pēc tam kortos dotos arī pieaugušie un seniori.

Latvijas čempionāts paredzēts jūlija pēdējā nedēļā.

Kalendārs augustam tiks publicēts tad, kad būs zināms lēmums par starptautiskajām sacensībām. Ja tomēr tiks lems par tālāku sacensību aizliegumu arī pēc 9.jūnija, provizoriski plānotie turnīri tiks atcelti vai pārcelti, attiecīgo termiņu ietvaros.

Tā kā Latvijā šobrīd nevar aizvadīt sacensības, vairāki pašmāju tenisisti ar Igaunijas Tenisa federācijas ziņu aizvada treniņturnīru pie ziemeļu kaimiņiem.

Kā liecina sporta statistikas portālā "Tennisexplorer.com" publicētā informācija, turnīrā ar nosaukumu "Baltic Tennis League" piedalās septiņi Latvijas tenisisti, tajā skaitā Miķelis Lībietis, Arturs Kuļibaba un Arturs Kazijevs, kā arī viens Igaunijas tenisists - Sīms Trosts.

Aprīļa sākumā Latvijā tika rīkots "Exhibition Latvia Sky Tennis" turnīrs, taču tas notika bez LTS vai citas pašmāju sporta organizācijas atļaujas, turklāt, ņemot vērā ārkārtas situācijas ierobežojumus, tas bija nelegāls. Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) vērsās Valsts policijā, lūdzot izvērtēt iespējamus likumpārkāpumus, un varasiestādes uzsāka pārbaudi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu