Lomaža pārstāvētā ASVEL papildina sastāvu ar divkārtējo NBA čempionu Koulu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Noriss Kouls
Noriss Kouls Foto: AP/Scanpix

Francijas augstākās līgas basketbola komanda Vilērbānas ASVEL, kuras rindās spēlē arī latvietis Rihards Lomažs, papildinājusi sastāvu ar amerikāņu saspēles vadītāju Norisu Koulu.

Līgums ar 31 gadu veco basketbolistu noslēgts uz divām sezonām.

Kouls pēc Klīvlendas Universitātes absolvēšanas 2011.gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā tika izraudzīts ar 28.numuru. Amerikāni izvēlējās Čikāgas "Bulls" komanda, bet vairāku darījumu rezultātā viņš caur Minesotas "Timberwolves" vienību nonāca Maiami "Heat" paspārnē.

Savās pirmajās divās sezonās, spēlējot kopā ar tādām zvaigznēm kā Lebrons Džeimss, Dveins Veids, Kriss Bošs, Rejs Elens un citām, Kouls kļuva par divkārtēju NBA čempionu. Planētā spēcīgākajā līgā viņš pavadīja nepilnas septiņas sezonas, kuru laikā pārstāvēja "Heat", Ņūorleānas "Pelicans" un Oklahomasitijas "Thunder", 2016.gadā uzspēlējot arī Ķīnā.

NBA viņa kontā ir 360 spēles un vidēji 7,0 punkti, 2,7 rezultatīvas piespēles un 2,0 atlēkušās bumbas.

Kopš 2017.gada Kouls spēlē Eiropā, kur līdz šim pārstāvējis Telavivas "Maccabi", Avelīno "Sidigas", Podgoricas "Budučnost" un "Monaco" komandas. 

ASVEL sezonas gaitā atradās Eirolīgas pirmajā astoņniekā, tomēr turnīra pārtraukšanas brīdī ar bilanci 10-18 ieņēma 15.vietu. Francijas čempionātā Lionas vienība ar 21 uzvaru 25 spēlēs bija otrā, atrodoties pa vidu "Monaco" un "Dijon" komandām, kurām bija tāda pati bilance.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu