Tobers: Šobrīd katrs punkts ir ļoti svarīgs

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Tobers.
Kristers Tobers. Foto: http://lechia.pl/

Gdaņskas "Lechia" komandai šobrīd katrs punkts ir ļoti svarīgs, jo situācija Polijas augstākās līgas turnīra tabulā ir ļoti blīva, intervijā Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā norādīja Kristers Tobers.

Tobers nesen kļuvis par pilnvērtīgu "Lechia" spēlētāju - Polijas klubs pēc pusgadu ilgas īres nolēma izpirkt FK "Liepāja" pussargu. Pašlaik 19 gadus vecais rucavnieks pastāstīja par ieilgušo futbola pauzi un to, kāds gaidāms sezonas turpinājums.

Polijas ekstraklasā bija aizvadītas 26 no 37 spēļu kārtām, kad Covid-19 pandēmijas dēļ martā tika pieņemts lēmums uz nenoteiktu laiku pārtraukt spēles un komandu treniņus.

"Tas bija grūts laiks, it sevišķi tad, kad nevarēja trenēties ārā un skriet pa mežu. Cik nu mājas apstākļos varēju pavingrot, tik arī darīju. Kad pakāpeniski atsākām trenēties grupās pa trim, kļuva vienkāršāk. Un tagad jau kādu laiciņu ir atsākušies komandas koptreniņi," pastāstīja Tobers.

Aizvadītajā nedēļas nogalē čempionāts atsākās, un Tobera klubs aizvadīja lokālo derbiju pret Pāvela Šteinbora Gdiņas "Arka", svinot dramatisku uzvaru ar 4:3. Kristers gan tajā mačā laukumā netika, bet tas, jādomā, ir tikai īslaicīgi.

"Viena lieta ir tas, ka treniņā pagājušajā nedēļā guvu traumu un kādu laiku trenējos individuāli. Otra lieta - mums nav daudz izvēles iespēju centra aizsargu un balsta pussargu pozīcijās. Man ir trīs brīdinājumi, vēl vienam pussargam ir trīs brīdinājumi, tāpēc treneris vēlējās vienlaikus riskēt tikai ar vienu no mums, lai nav tā, ka nākamajā mačā trūkst divu spēlētāju. Tā arī notika - mūsu balsta pussargs nopelnīja brīdinājumu, un viņam būs jāizlaiž nākamā spēle."

Šobrīd čempionātā aizvadītas 27 spēļu kārtas. Vēl trīs kārtas komandas aizvadīs turnīra pirmo stadiju - divu apļu sacensības, pēc kurām 16 komandas sadalīsies divos astoņniekos.

"Mūsu komandas mērķis ir tikt labāko astoņniekā, lai varētu turpināt cīņu par augstākām vietām. Šobrīd katrs punkts ir ļoti svarīgs, komandas tabulā izvietojušās blīvi, punktu starpība ir maza, viens panākums vai neveiksme var būtiski mainīt situāciju kopvērtējumā," komandas mērķi tuvākajam laika periodam nosauca Latvijas izlases pussargs.

Polijas ekstraklasas čempionātam pēc pēdējām izmaiņām paredzēts finišēt 18. un 19. jūlijā, tā ka nedaudz vairāk nekā mēneša laikā visas komandas aizvadīs pa desmit mačiem.

"Tuvākajā laikā būs ļoti daudz spēļu ar maziem laika intervāliem. Gaidāms ļoti saspringts grafiks sezonas finišā," atzina rucavnieks.

Pēc 27 kārtām "Lechia" ar 41 punktu ir 7. vietā, bet eirokausu ceļazīmi dodošā trešā pozīcija ir tikai divu punktu attālumā. Tai pat laikā - ar trim neveiksmēm nākamajās spēlēs "Lechia" tikpat labi var noslīdēt arī uz 12. pozīciju, tā ka gaidāmās trīs spēles būs sezonas kopējo noskaņu nosakošas.

Izlases kontekstā tas priecē, jo valstsvienības spēļu logos ir ierasts aizvadīt divus mačus īsā laika periodā. Jo vairāk Latvijai būs spēlētāju ar tādu pieredzi ikdienā, jo labāk tas būs Latvijas izlasei. Nacionālās komandas galvenais treneris Dainis Kazakevičs pirms pandēmijas bija paguvis apciemot Toberu Polijā, klātienē noraugoties "Lechia" spēli pret "Legia".

"Treneris iepazīstināja ar savu redzējumu par izlases tālāko attīstību. Žēl, ka sanāk izlaist divas treniņnometnes martā un jūnijā, bet tāda situācija bija visām izlasēm. Šobrīd koncentrējos kluba spēlēm, bet rudenī, protams, ar nepacietību gaidīšu izlases mačus."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu