E.Kulda: Bija sarunas ar Rīgas "Dinamo", bet izvēlējos drošo variantu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Kulda
Edgars Kulda Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Uzbrucējs Edgars Kulda šajā starpsezonā runāja ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" pārstāvjiem par iespējamo atgriešanos komandā, bet Latvijas vienībā valdījusi pārāk liela nenoteiktība, tāpēc spēlētājs izlēmis parakstīt līgumu ar Novokuzņeckas "Metallurg".

25 gadus vecais Kulda otrdien oficiāli pievienojās Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandai Novokuzņeckas "Metallurg", ko nākamsezon trenēs Leonīds Tambijevs. 

Šis klubs ar viņu pirmo reizi esot sazinājies jau martā, bet spēlētājs tad negribēja steigties ar līguma parakstīšanu.

Kulda pagājušajā sezonā 37 VHL spēlēs Karagandas "Sarjarka" sastāvā guva 12 vārtus un pievienoja astoņas rezultatīvas piespēles. Arī Kazahstānas klubu vadīja Tambijevs.

"Skatījos Eiropas virzienā, bet neviens nezina, kas notiks. Nav zināms, kad sāks spēlēt Vācijā, Slovākijā, Čehijā. Aģents zvanīja vairākiem klubiem, kuri teica, ka nesen pazaudējuši ģenerālsponsoru. Pamazām sapratu, ka vajag lēmumu pieņemt ātri, lai esmu drošs par savu darbavietu nākamajai sezonai," sarunā ar TVNET sacīja hokejists.

Nenoteiktība esot bijusi izšķiroša arī Kuldas un viņa pārstāvju sarunās ar Rīgas "Dinamo". 

"Aģentam bija sarunas [ar "Dinamo"]. Viņi arī nezina pagaidām, kas un kā būs. Ja nu viņi pēc pāris nedēļām nolīgst galveno treneri, kurš pasaka, ka es neesmu vajadzīgs? Tad palikšu bešā. Jā, gaidījām, bet pienāca laiks pieņemt lēmumu, tāpēc izvēlējāmies drošo variantu."

Kulda gan sarunā uzsvēra, ka viņa prioritāte ir atgriezties KHL un spēlēt nozīmīgāku lomu kādā no komandām, nekā tas bija iepriekš Rīgas "Dinamo".

VHL uzbrucējs uzskata par labu līgu attīstībai, īpaši "Metallurg" klubā, kas vēl nesen spēlēja KHL.

"VHL ir ļoti noslēgta līga. Eiropieši uz turieni nebrauc, bet VHL spēlējošie krievi nebrauc uz Eiropas klubiem. Līgas līmenis ir labāks, nekā biju domājis. Kopumā spēles stils tur ir ļoti tuvs KHL. Cilvēki ieņem pareizas pozīcijas aizsardzībā, uz savu vārtu drošību arī liek uzsvaru. Skaidrs, ka finālfāze nav KHL līmenī, jo uzbrucēji nav tik meistarīgi. Man patīk tur spēlēt."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Always happy to see brother!

A post shared by Edgars Kulda (@edgars_kulda) on

Vaicāts, vai viņš nākotnē varētu vēlreiz mēģināt pierādīt sevi Ziemeļamerikā, Kulda atbildēja noliedzoši.

"Nē, jo tam ir savi iemesli. Uz ECHL braukt es negribu, jo tur nav nepieciešamā sportiskā un finansiālā līmeņa. AHL parasti spēlē potenciālie NHL spēlētāji. Tur uzsvars tiek likts uz gados jaunajiem. Nekad nesaki nekad - divas labas sezonas Eiropā, un viss var notikt. Pagaidām gan koncentrējos darbam tur, kur esmu," sacīja Kulda.

Kulda pirms spēlēšanas VHL spēkus izmēģināja Čehijas ekstralīgā, pārstāvot Zlīnas "PSG Berani". Savukārt no 2015. līdz 2018.gadam viņš bija Rīgas "Dinamo" hokejists.

KHL Kulda kopumā aizvadījis 109 regulārā čempionāta spēles, iekrājot astoņus vārtus un deviņas piespēles.

Hokejists debiju pieaugušo izlasē piedzīvoja 2016.gadā, kad devās arī uz pasaules čempionātu. Iepriekš viņš arī pārstāvējis dažāda vecuma jauniešu izlases.

Uzbrucēju 2014.gadā ar kopējo 193.numuru Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā izraudzījās Arizonas "Coyotes", taču hokejists Ziemeļamerikas profesionālajās līgās nav spēlējis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu