Lielais fināls: kurš ir visu laiku labākais Latvijas sportists? (10)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lielais fināls: kurš ir visu laiku labākais Latvijas sportists?
Lielais fināls: kurš ir visu laiku labākais Latvijas sportists? Foto: LETA/TVNET

TVNET sporta redakcija izvirzīja aptaujai 16 sportistus nominācijā "Latvijas visu laiku labākais sportists". Astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu un pusfinālu pārvarējuši divi sportisti. Tavuprāt, kurš ir labākais? Nobalso!

No visiem Latvijas hokejistiem Ozoliņam bijusi veiksmīgākā karjera Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Viņš regulārajā čempionātā aizvadīja 875 spēles un sakrāja 564 rezultativitātes punktus (167 vārti + 397 piespēles).

Ozoliņš palīdzēja Kolorādo "Avalanche" komandai 1996. gadā izcīnīt hokeja prestižāko trofeju - Stenlija kausu. Rezultatīvais aizsargs septiņas reizes karjerā piedalījās NHL Visu zvaigžņu spēlē.

Lūsis ir izcīnījis pilnu medaļu komplektu olimpiskajās spēlēs - zelts 1968. gadā Mehiko, sudrabs 1972. gadā Minhenē un bronza 1964. gadā Tokijā. Četrreiz viņš kļuva par Eiropas čempionu un divreiz laboja pasaules rekordu.

1987. gadā Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) atzina Lūsi par visu laiku izcilāko šķēpa metēju pasaulē. 2014. gadā viņš kļuva par pirmo Latvijas vieglatlētu, kas uzņemts IAAF Slavas zālē.

Fināla balsojums noslēgsies pirmdien, 8. jūnijā, plkst. 23.59.

P.S. Latvijas dāmām ir tik daudz starptautiska mēroga sporta panākumu, ka viņas ir pelnījušas nomināciju, kas ir nošķirta no kungiem.
Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu