Gubernators: Tokija apsver atturīgākas olimpiskās spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nākamā gada Tokijas olimpisko spēļu amatpersonas meklē veidus, kā spēles padarīt atturīgākas, samazinot skatītāju skaitu atklāšanas ceremonijā, ceturtdien paziņoja pilsētas gubernators Juriko Koike.

Gubernators žurnālistiem pavēstīja, ka organizatori apsver, ko varētu "racionalizēt un vienkāršot"  vēsturē pirmo atlikto spēļu rīkošanas izmaksu spirālē.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) martā paziņoja, ka spēles aizkavēsies koronavīrusa pandēmijas dēļ, kas jau nogalinājusi simtiem tūkstošu cilvēku un praktiski apturējusi starptautiskos ceļojumus.

Pēc pārcelšanas spēles paredzēts atklāt 2021.gada 23.jūlijā, taču organizatori saskaras ar nepieredzētām galvassāpēm pasākuma pārkārtošanā, kas izvēršas dārga visā, sākot ar norises vietām un beidzot ar transportu.

Vietējie plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka, racionalizējot plānus, var samazināt skatītāju skaitu, kas apmeklē sacensības telpās, kā arī samazināt cilvēku dalību atklāšanas un noslēguma ceremonijās.

Dienas laikraksts "Yomiuri Shimbun" citē vārdā nenosauktu avotu, sakot, ka visiem, ieskaitot sportistus, amatpersonas un skatītājus, būs jāveic vīrusa pārbaude.

"Galvenā prioritāte ir izvairīties no vissliktākā - spēļu atcelšanas - scenārija," laikrakstam sacīja vārdā nenosaukts avots Japānas valdībā.

Tokijas spēļu rīkotāju pārstāvim Masa Takajam ceturtdien vēlāk bija paredzēta tikšanās ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

SOK vadītājs Tomass Bahs pagājušajā mēnesī sacīja, ka 2021.gads ir "pēdējais variants" Tokijas spēļu rīkošanai, uzsverot, ka atlikšana nevar turpināties mūžīgi.

Viņš atteicās pateikt, vai vakcīna ir priekšnoteikums, lai turpinātu Olimpiādi, taču nebija spārnots, domājot par spēļu norisi aiz slēgtām durvīm.

Japānas premjerministrs Šinzo Abe ir teicis, ka būtu "grūti" rīkot atliktās Tokijas olimpiskās spēles, ja koronavīrusa pandēmija netiks ierobežota.

Tokijas spēļu rīkošanas komitejas prezidents Joširo Mori jau ir teicis, ka Olimpiāde būtu jāatceļ, ja koronavīrusa pandēmiju  nākamgad nevarēs kontrolēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu