Astotdaļfināls: kura ir visu laiku labākā Latvijas sportiste? (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Astotdaļfināls: kura ir visu laiku labākā Latvijas sportiste?
Astotdaļfināls: kura ir visu laiku labākā Latvijas sportiste? Foto: TVNET kolāža

TVNET sporta redakcija aptaujai nominācijā "Latvijas visu laiku labākā sportiste" izvirzījusi 16 sportistes. Jūsuprāt, kura ir labākā? Aptaujas pirmā kārta ir sākusies. Nobalso!

TVNET aptaujā visai pārliecinoši par Latvijas visu laiku labāko sportistu tika atzīts šķēpmetējs Jānis Lūsis, kurš šajā pavasarī devās mūžībā 80 gadu vecumā.

Aptaujai dāmu konkurencē izvirzījām 16 sportistes, kuras sadalītas izslēgšanas spēļu zaros, līdzīgi kā tas tika izdarīts arī balsojumā par labāko sportistu.

Balsojums notiks četrās kārtās - astotdaļfināls, ceturtdaļfināls, pusfināls un fināls. Pirmās kārtas balsojums noslēgsies pirmdien, 15. jūnijā, plkst. 23.59.

Šoreiz ārpus Top 16 nominantu loka, ar lielām cerībām uz panākumiem nākotnē, atstājām pludmales volejbolistes Anastasiju Kravčenoku un Tīnu Graudiņu, kā arī taekvondo cīkstones māsas Jolantu un Inesi Tarvidas. 

Ostapenko - Sevastova. Divas izcilas tenisistes. Ostapeko ir "Grand Slam" tituls un labāks karjeras rekords WTA rangā, bet Sevastova uzvarējusi abus savstarpējos dueļus.

Jaunzeme - Ozoliņa. Divas izcilas šķēpmetējas, kuras kļuva par olimpiskajām čempionēm attiecīgi 1956. un 1960. gadā. Ozoliņai bija nedaudz tālāks metiens.

Zozuļa - Golubeva. Eiropas, pasaules un olimpiskā čempione kamaniņu sportā - 16 reizes pasaules čempionātā uzvarējusi dambretiste.

Ikauniece - Radēviča. Eiropas un pasaules vieglatlētikas čempionātu medaļniece septiņcīņā pret Eiropas un pasaules čempionātu medaļnieci tāllēkšanā.

Semjonova - Jēkabsone. Divas izcilas basketbolistes - Eiropas, pasaules un olimpiskā čempione pret Eirolīgas un WNBA čempioni.

Prokopčuka - Laščonova. Vairāku prestižu maratonu uzvarētāja pret pasaules un olimpisko čempioni vingrošanā komandām.

Grigorjeva - Koha. Divas spēcīgas sportistes - Eiropas un pasaules čempionātu medaļnieces attiecīgi brīvajā cīņā un svarcelšanā.

Kauniste - Neilande. Pasaules čempione ātrslidošanās daudzcīņā pret divu "Grand Slam" dubultspēļu titulu uzvarētāju un bijušo WTA dubultspēļu ranga līderi.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu