Taisona treneris: Maiks reiz 13 gadu vecumā nokautēja četrus gadus vecāku pretinieku (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: Reuters/ScanPix

Savā podkāstā par leģendārā Maika Taisona pašu pirmo cīņu ringā stāstīja viņa bijušais treneris Tedijs Atlass.

Lai gan boksa cīņa bija paredzēta kā treniņš un, komandu sporta terminoloģijā runājot, draudzības cīņa, Taisona pretinieka mērķis ir bijis jauno zēnu nokautēt. Tiesa, boksera plāni ļoti ātri tika pagriezti par 180 grādiem.

"Tas puisis mēģināja nokautēt Maiku. Pirmās minūtes laikā viņš sita Maikam, netrāpīja un cīņa bija beigusies. Maiks viņu nokautēja. Trīs sitienu kombinācija un pretinieks atrodas pie virvēm, būdams savainots," stāsta Atlass.

Kā atklāja treneris, Dzelzs Maiks arī šo cīņu noslēdza ar sava arsenāla ikoniskāko ieroci: "Tad Maiks nāca pabeigt darbu. Viņš pretiniekam iesita ar kreiso "āķi". Tā puiša galva atliecās atpakaļ, ķermenis saļima un viņš izkrita ārā no ringa. Tas bija kā Holivudā - pretinieka kapa aizlidoja 20 metrus un iekrita kāda cilvēka klēpī. Maika Taisona leģenda bija sākusies."

Pretinieka treneris nebija apmierināts ar šādu cīņas iznākumu un metās ringā, lai tiktu klāt 13 gadus vecajam Taisonam. Tajā mirklī savu audzēkni devās aizstāvēt arī Atlass.

"Viņa treneris metās Maikam virsu. Es biju viņa treneris, tēvs, lielais brālis un devos Maiku aizstāvēt. Es viņam [pretinieka trenerim] teicu: "Es salauzīšu tavu žokli." Ar to arī viss beidzās. Maiks, protams, nesaprata, kas notiek un vaicāja, kas ar viņu notiks," atminējās Atlass.

Dzelzs Maika un Atlasa attiecības uz ilgu laiku pārtrūka pēc tam, kad treneris 15 gadus vecu Taisonu apvainoja netiklu darbību veikšanā pret viņa 11 gadus veco brāļa meitu. Tikai 2013. gadā abi boksa "milži" izlīga.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu