Video ⟩ UFC 250: Čempione Nunjesa pārliecinoši sakauj pretinieci un nosargā jostu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Amanda Nunjesa
Amanda Nunjesa Foto: Reuters/ScanPix

Svētdienas rītā norisinājās UFC 250 cīņu šovs, kura galvenajā duelī ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja divu svara kategoriju čempione Amanda Nunjesa.

Cīņu vakara galvenajās (main card) cīņās liels uzsvars tika likts uz svara kategoriju līdz 61,3 kilogramiem, jo trīs no pieciem dueļiem bija tieši šajā divīzijā. Ļoti iespējams, ka uzsvars uz šo divīziju tika likts, jo pirms mēneša tās čempiona jostu atbrīvoja Henrijs Sehudo. Līdz ar to UFC prezidents Deina Vaits meklē potenciālos kandidātus uz cīņu par titulu.

Uzlecošā zvaigzne O'Malijs ātri tiek galā ar Vainlendu

Galveno cīņu ievadā norisinājās duelis jau pieminētajā 61,3 kilogramu svara klasē. Savā starpā tikās Šons O'Malijs un Edijs Vainlends. Uz šo dueli fanu mīlulis O'Malijs bija ieradies ar ļoti amizantu frizūru, par ko sociālajos tīklos priecājās viņa fani. Tas gan perspektīvajam cīkstonim netraucēja ar pretinieku tikt galā jau pirmā raunda vidū, kad Vainlends izlaida cauri vienkāršu labās rokas sitienu un cīņa bija galā.

Nīls Magnijs pārliecinoši uzvar Entoniju Roko Martinu

Turpinājumā oktagonā devās vīri no 77 kilogramu svara divīzijas - Nīls Magnijs un Entonijs Roko. Šajā duelī aktīvāks bija Magnijs un tieši viņam cīņas tiesneši arī atdeva vienbalsīgu uzvaru (30-27, 30-27, 29-28).

61,3 kilogramu divīzijā pretendentu netrūks

Vakara turpinājumā cīņas atgriezās 61,3 kilogramu divīzijā. Oktagonā izgāja divīzijas reitinga otrajā vietā esošais Aldžamans Stērlings, kurš tikās ar svara kategorijas ceturto labāko vīru Koriju Sandagenu.

Jau pašā cīņas sākumā Stērlings kontrolēja pretinieku greplinga apmaiņās un cīņa ātri vien nonāca parterā, kur Stērlings spēja ieņemt pozīciju, kas viņam ļāva izpildīt žņaugšanas paņēmienu. Sandagenam pret to atbildes nebija un pie pusotras minūtes atzīmes pirmajā raundā tiesnesis cīņu pārtrauca.

Garbrants ir atpakaļ... Līdz ar zvanu

Vakara pirmspēdējā duelī oktagonā izgāja bijušais 61,3 kilogramu divīzijas čempions Kodijs Garbrants, kuram pirms šīs cīņas bija trīs zaudējumu sērija. Viņa pretinieks bija divīzijas piektais numurs Rafaels Asunsao. Garbrantam raunda gaitā gan izdevās trāpīt vairākus efektīvus spērienus pa pretinieka kājām.

Pirmajā raundā abi cīkstoņi vairāk adaptējās viens otram, savukārt otrajā vīri kļuva jau daudz aktīvāki. Aptuveni minūti pirms otrās piecminūtes beigām ar precīzu sitienu izcēlās Garbrants, kurš līdz ar zvanu par otrā raunda beigām ar brutālu labo āķi pielika punktu cīņai, jo bija pilnīgi skaidrs, ka viņa pretinieks dueli nespēs turpināt.

Nunjesa dominē Spenseri, bet tomēr nonāk līdz tiesneša lēmumam

Cīņu šova galvenajā duelī divu divīziju čempione Amanda Nunjesa aizstāvēja savu titulu 65,8 kilogramu svara kategorijā, pārliecinoši uzveicot kanādieti Felīciju Spenseri.

Nunjesa jau no pirmā raunda ievada izcēlās ar spēcīgiem un precīziem sitieniem, kas pavisam ātri noveda pie liela ziluma zem Spenseres acs, tad Lauvene (Nunjesas iesauka) cīņu novirzīja parterā, kur viņas dominance turpinājās. Otrajā raundā Spensere mēģināja uzņemties iniciatīvu, bet Nunjesa atbildēja ar precīziem sitiniem, cīņa atkal turpinājās uz zemes, kur pārliecinošāka bija Nunjesa.

Līdzīgs scenārijs turpinājās arī trešajā un ceturtajā raundā, bet Spensere demonstrēja apskaužamu izturību. Ceturtās piecminūtes noslēgumā Nunjesa trāpīja spēcīgu sitienu, kas pretinieci nosūtīja nokdaunā. Atrodoties uz zemes, Nunjesa mēģināja izpildīt žņaugšanas paņēmienu, bet kanādieti izglāba zvans. Pirms piektā raunda uz Spenseres sejas bija redzamas smago sitienu sekas...

Arī noslēdzošajā raundā dominēja Nunjesa un pēc tam, kad noskanēja zvans par cīņas beigām, tiesneši, protams, uzvaru atdeva brazīlietei (50-45, 50-45, 50-44). Šī Nunjesas karjerā bija jau 20. uzvara, bet zaudējuma rūgtumu brazīliete ir pieredzējusi četras reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu