Ir noskaidrota Latvijas basketbola izlases "sapņu komanda" (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) savā mājas lapā aicināja fanus balsot par Latvijas basketbola izlases "sapņu komandu" Eiropas čempionātos.

Iepriekš šāds balsojums bija veikts par vairāku valstu visu laiku labākajām izlasēm, tai skaitā Lietuvu, Grieķiju, Čehiju un citām.

Balsojumā bija iespējams izvēlēties piecus dažādus Latvijas izlases spēlētājus, neatkarīgi no viņu pozīcijas laukumā.

Bez īpaša pārsteiguma visvairāk balsu ieguva Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spīdeklis Kristaps Porziņģis, kurš Latvijas izlasi pārstāvēja 2017. gada Eiropas čempionātā un vidēji mačā izcēlās ar 23,6 punktiem un 5,9 atlēkušajām bumbām.

Uzreiz aiz Porziņģa ierindojās cits NBA spēlētājs Dāvis Bertāns, kurš Latvijas izlases kreklu ir vilcis mugurā divos Eiropas čempionātos - 2011. un 2017. gadā. Bertāna vidējie rādītāji Eiropas čempionāta spēlēs ir 10,2 punkti un 2,5 bumbas zem groziem.

Tālāk seko Latvijas izlases veterāns un Eiropas čempionātu vērtība saspēles vadītāja pozīcijā Jānis Strēlnieks, kurš Latviju pārstāvējis veselos četros turnīros - 2011., 2013., 2015. un 2017. gadā. Vidēji mačā Strēlnieks izcēlies ar 7,6 punktiem, 4,7 rezultatīvām piespēlēm un 3,1 bumbu zem groziem.

Latvijas "sapņu komandā" iekļuvis arī Jānis Timma, kurš izlases krāsas aizstāvējis divos Eiropas čempionātos - 2015. un 2017. gadā. Vidēji mačā uzbrucējs ir guvis 10,3 punktus, pievienojot 5,2 atlēkušās bumbas un trīs piespēles.

Visbeidzot "sapņu komandā" iekļuvis arī Ainars Bagatskis, kurš ir bijis visu augstāk minēto basketbolistu galvenais treneris Latvijas izlasē. Bagatskis, kurš Latvijas basketbola fanu vidū bija pazīstams ar iesauku "Zelta roka", Latviju pārstāvējis četros Eiropas čempionātos - 1993., 1997., 2001. un 2003. gadā. Vidēji spēlē snaiperis izcēlās ar 15,1 punktu un 4,3 atlēkušajām bumbām.

Pēdējā Eiropas čempionātā 2017. gadā Latvijas izlasei izdevās sasniegt turnīra ceturtdaļfinālu, kur tika atzīts nākamo čempionu Slovēnijas valstsvienības pārākums. Šajā čempionātā Latvija finišēja piektajā vietā, kas ir latviešu augstākais sasniegums kopš neatkarības atjaunošanas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu