Serēna Viljamsa: Regulāri esmu saskārusies ar rasismu un diskrimināciju (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Viena no visu laiku labākajām tenisistēm amerikāniete Serēna Viljamsa regulāri savas dzīves laikā saskārusies ar nevienlīdzību un rasismu. 

"Daudzi cilvēki nezina, bet visas savas dzīves laikā esmu saskārusies ar daudzām un dažādām grūtībām. Esmu saskārusies ar nevienlīdzību, rasismu, un diemžēl cilvēkiem ar manu ādas krāsu tā ir kļuvusi par noteikta veida normu. Tas ir patiešām nepatīkami, mums tas regulāri jārisina, bet es nevaru pieļaut, ka tā kļūst par ierastu lietu," intervijā "Instagram" tiešraidē sacīja Viljamsa. 

Viljamsa savas karjeras laikā izcīnījusi 23 vienspēļu "Grand Slam" titulus. 

"Esmu ļoti dievbijīgs cilvēks un ticu Bībelei. Ar Dieva palīdzību mēs varam rast mieru un būt drošībā. Es tajā rodu mierinājumu. Bet tas ir ļoti skumji, ka cilvēkam ādas krāsas dēļ bija jāsamierinās ar daudzām lietām," skaidroja Viljamsa. 

Ņujorkā un citās lielākajās ASV pilsētās svētdien notikuši protesti pret rasismu un policijas brutalitāti un vairumā gadījumu demonstrācijas noritējušas mierīgi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Kopš protestu sākuma ASV aizturēti vairāk nekā 10 000 cilvēku, liecina ziņu aģentūra "Associated Press" apkopotā informācija. Sociālajos medijos publiskoti video, kuros redzams, kā policija lieto asaru gāzi un fizisku spēku pat pret miermīlīgiem protestētajiem.

Viljamsas vecākā māsa Venusa Viljamsa arī ir viena no visu laiku labākajām ASV tenisistēm.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu