Dairis Bertāns par intervijas rezonansi Krievijā: Man no tā ne silts, ne auksts (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns nepievērš uzmanību tam, cik lielu rezonansi Krievijā izraisījis viņa teiktais intervijā "Sporta Avīzei", tāpēc sportista dzīve pēc žurnāla iznākšanas nav mainījusies.

Vecākais no brāļiem Bertāniem pagājušajā sezonā spēlēja Maskavas apgabala "Himki" komandā, bet intervijā "Sporta Avīzei" atklāja ne to glaimojošāko informāciju par apstākļiem Vienotās līgas komandas Saratovas "Avtodor" kluba hallē.

"Sporta zālē Saratovā ir astoņu grādu temperatūra un ģērbtuvē smird tā, it kā kāds pirms nedēļas tur būtu nomiris," intervijā sacīja Bertāns.

Vairākus Latvijas basketbolista citātus iztulkoja un publicēja Krievijas mediji, bet "Avtodor" klubs vietnē "Twitter" atbildēja, ka "smaka nāca no Bertāna mutes".

Latvijas basketbola tiesnesis Arnis Ozols vēlāk "Twitter" publicēja attēlus, kuros redzams, ka "Avtodor" komandas zālē ģērbtuvēs valda nekārtība un nav nodrošināti pieņemami apstākļi.

Bertāns pirmdien sarunā ar TVNET sacīja, ka viņa dzīve pēc intervijas rezonanses Krievijā nekādi nav mainījusies, jo viņš šīm reakcijām nemaz nepievērš uzmanību.

"Man no tā ne silts, ne auksts. Visu, ko pateicu, tas arī tika korekti publicēts ["Sporta Avīzē"]. Nepievēršu un netaisos pievērst uzmanību tam, kā uz to reaģē Krievijā. Mana dzīve nekādi nav mainījusies. Nezinu, kāpēc tai būtu jāmainās," sarunā ar TVNET sacīja basketbolists.

30 gadus vecais Bertāns kopš sezonas pārtraukuma trenējās mājas apstākļos, bet pēc nesen pieņemtā lēmuma par ULEB Eirolīgas sezonas atlikušās daļas atcelšanu savam ķermenim iedevis nedaudz atpūtas.

Jau drīzumā viņš gatavojas pievienoties Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīkotajiem treniņiem "Elektrum" olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

Ar brāli Dāvi Dairis esot saticies un abi nedaudz pavadījuši laiku kopā, bet tagad jau jaunākais brālis pošoties atpakaļ uz ASV, kur 31. jūlijā atsāksies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona.

"Viņam vasara ir beigusies," jokoja vecākais brālis.

2019./2020.gada sezonā Bertāns Eirolīgā 21 spēlē vidēji nepilnās 17 minūtēs guva 4,6 punktus un veica 1,1 rezultatīvu piespēli, bet Vienotajā līgā viņam 13 mačos caurmērā nepilnās 20 minūtēs bija 8,8 punkti un 2,8 rezultatīvas piespēles.

Iepriekš "Himki" komandas galvenais treneris Rims Kurtinaitis atklāja, ka labprāt uz nākamo sezonu saglabātu 90% no līdzšinējā sastāva. 

Bertānam ir līgums ar "Himki" klubu arī uz nākamo sezonu.

Latvijas izlasē Bertāns piedalījies 108 spēlēs, kurās vidēji guvis 9,5 punktus, veicis 2,8 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 2,3 atlēkušās bumbas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu