Bijušais komandas biedrs: Ronaldu ir kā Džordans

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu un Maikls Džordans
Krištianu Ronaldu un Maikls Džordans Foto: AFP/AP/Scanpix/TVNET kolāža

Portugāles futbolists Krištianu Ronaldu ir līdzīgs ASV basketbolistam Maiklam Džordanam, jo vēlas sacensties it visā, uzskata Rodrigo Tello.

Divtūkstošo gadu sākumā Čīles futbolists Tello bija Ronaldu komandas biedrs Portugāles klubā Lisabonas "Sporting".

Viņš salīdzinājis Ronaldu ar Džordanu, kurš pēdējā laikā bieži parādās mediju virsrakstos, pateicoties lielu popularitāti guvušajam dokumentālajam seriālam "The Last Dance".

"17 gadus vecais Krištianu Ronaldu mentāli pilnībā atšķīrās no saviem vienaudžiem," intervijā "Record" teica Tello.

"Mēs spēlējām galda futbolu, un viņš bija labākais. Mēs spēlējām biljardu, un viņš bija labākais. Mēs cēlām svarus, un viņš bija viens no tiem, kuri varēja pacelt visvairāk," atminas Ronaldu bijušais komandas biedrs.

"Viņš man atgādināja Maiklu Džordanu - personu, kas grib sacensties it visā. Viņš aizvadīja individuālo treniņu pat spēles dienā," pastāstīja Tello.

Patlaban 35 gadus vecais Ronaldu pēc "Sporting" komandas atstāšanas karjeras turpinājumā spēlējis Mančestras "United" (Anglija), Madrides "Real" (Spānija) un Turīnas "Juventus" (Itālija).

"Man bija labas attiecības ar Krištianu Ronaldu. Sieva mani pārsteidza dzimšanas dienā, uzdāvinot "Juventus" kreklu ar Ronaldu parakstu. Nav ne jausmas, kā viņa to dabūja," piebilda Tello.

Ronaldu karjerā piecas reizes ieguvis "Ballon d'Or" jeb "Zelta bumbu", kas ir apbalvojums, ko pasniedz gada labākajam futbolistam pasaulē. Rekordists ar sešām balvām ir argentīnietis Lionels Mesi.

Piecas reizes karjerā Ronaldu uzvarējis UEFA Čempionu līgā - četrreiz ar "Real" un vienreiz ar Mančestras "United". Divreiz viņš kļuvis par Spānijas čempionu, trīsreiz par Anglijas premjerlīgas čempionu un vienreiz par Itālijas čempionu.

2016. gadā Ronaldu palīdzēja Portugāles izlasei triumfēt Eiropas čempionātā, bet pērn viņš sekmēja valstsvienības uzvaru UEFA Nāciju līgā.

Pēc žurnāla "Forbes" aplēsēm Ronaldu ir trešais sportists vēsturē, kuram karjeras laikā izdevies nopelnīt miljardu ASV dolaŗu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu