BK "Ventspils" centrs Čavars karjeru turpinās ārzemēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Klāvs Čavars
Klāvs Čavars Foto: FIBA.com

Latvijas centra spēlētājs Klāvs Čavars parakstījis līgumu ar Baltkrievijas basketbola klubu Minskas "Cmoki", otrdien klubs paziņoja savā tīmekļa vietnē.

Bez Baltkrievijas čempionāta Minskas vienība ar Čavaru sastāvā cīnīsies arī Vienotajā līgā un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas kvalifikācijā.

"Čavara personā mēs vēlamies iegūt spēcīgu atlētu un agresīvu spēlētāju zem groza," izvēli komentē vienības galvenais treneris Rostislavs Verguns. "Viņš dos mums papildu spēku soda laukumā un cementēs mūsu aizsardzību."

Tiek uzsvērts, ka spēlētājs šobrīd ir vecumā, kurā sasniegts līdzsvars starp jau iegūto pieredzi Eiropas mēroga sacensībās un turpmākās izaugsmes izredzēm.

"Domāju, ka mūsu sadarbību var saukt par abpusēji izdevīgu," piebilda treneris. "Viņš ir ļoti mērķtiecīgs spēlētājs, un viņa personā mēs piesaistām kvalitatīvu un pēc panākumiem izsalkušu profesionāli, kurš sapņo par nākamo lielo soli. Mēs dodam viņam iespēju atgriezties VTB līgā un pierādīt sevi augstāka mēroga mačos."

2,06 metrus garais un 24 gadus vecais basketbolists profesionālo karjeru sāka 2011.gadā Ventspils studentu komandā Latvijas čempionāta otrajā divīzijā. Pēc tam "centrs" pārcēlās uz "Liepāja"/"Triobet" vienību, nostiprinoties starta pieciniekā. Vēlāk viņa karjerā bija arī 

Spānijas klubs Grankanārijas ''Herbalife'', Turcijas otrās līgas (TBL) vienība Stambulas "Pertevniyal Genčlik" un divas sezonas "VEF Rīga" rindās, pirms viņš 2019.gadā pievienojās "Ventspilij".

Čavars 2019./20.gada sezonā dzimtās Ventspils komandā bija pamatsastāva spēlētājs. "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) "centrs" 20 mačos vidēji spēlē 20 minūtēs guva 9,7 punktus, izcīnīja 6,5. atlēkušās bumbas, 1,5 reizes rezultatīvi piespēlēja un bloķēja 2,2 metienus.

FIBA Eiropas kausa izcīņā viņš 12 spēlēs vidēji 21 minūtē mačā guva 11,3 punktus, izcīnīja 7,4 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,3 pretinieku metienus.

Centra spēlētājs savulaik spēlēja Latvijas izlasē U-16, U-18 un U-20 jauniešu komandās, bet 2020.gada februārī pret Bosniju un Hercegovinu debitēja arī valsts pieaugušo komandā.

Klubs uzsver, ka starpsezonā par spēlētāju interesējās arī klubi no Ukrainas, Polijas, Grieķijas, Krievijas un Latvijas.

Minskas "Cmoki" treneru korpusā Verguna asistents ir Latvijas basketbola speciālists Edmunds Valeiko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu