Organizētos sporta treniņos ļaus piedalīties līdz 30 personām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Ozols

Lai gan vadības izsludinātā ārkārtas situācija beigsies 9.jūnijā, valdība noteica, ka organizētos sporta treniņos turpmāk varēs piedalīties līdz 30 personām, paredz apstiprinātie Veselības ministrijas (VM) sagatavotie noteikumi "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Tie paredz, ka sporta treniņa norisei vienā treniņgrupā vienlaikus organizēti drīkst pulcēties ne vairāk kā 30 personas, taču, ja to pieļauj attiecīgās sporta norises vietas kapacitāte, tad vienlaikus var norisināties vairāku treniņgrupu darbs.

Paziņojums Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) mājaslapā paredz, ka treniņiem nepastāv vecuma ierobežojums, kā arī to, ka sporta treniņu un sacensību laikā sportisti un sporta darbinieki var neievērot divu metru distanci. Šis nosacījums ir attiecināms arī uz amatieru sportu.

Tāpat noteikts, ka uz vienu personu tiek nodrošināti ne mazāk kā četri kvadrātmetri no sporta nodarbības norises vietas platības.

VM izstrādātie noteikumi arī paredz, ka sporta pasākumi līdz 31.jūlijam iekštelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir mazāka par 1000 kvadrātmetriem, norisināsies bez skatītājiem, proti, bez personām, kas nav tieši iesaistītas sporta pasākuma organizēšanā un norisē.

Noteikumos arī minēts, ka, sniedzot baseina pakalpojumus, vienai personai no 2020.gada 10.jūnija līdz šī gada 30.jūnijam tiek nodrošināta ne mazāk kā 12 kvadrātmetrus liela ūdens virsmas platība, izņemot baseinus labsajūtai, kuros tiek nodrošināta ne mazāk kā četru kvadrātmetru liela ūdens virsmas platība.

Savukārt no 2020.gada 1.jūlija līdz šī gada 31.augustam tiks prasīta ne mazāk kā astoņu kvadrātmetru liela ūdens virsmas platība, izņemot baseinos labsajūtai, kuros vajadzēs nodrošināt ne mazāk kā četru kvadrātmetru lielu ūdens virsmas platību.

Tāpat paredzēts, ka baseinu ūdenī hloru saturoša dezinfekcijas līdzekļa koncentrāciju uztur noteiktā diapazona augšējās robežās.

Tiek noteikts, ka visās iekštelpās nepieciešams veikt regulāru telpu vēdināšanu. Gadījumos, ja nav iespējams izmantot automātiskās ventilācijas sistēmas, publisko un saimniecisko pakalpojumu sniegšanu un pasākumus plāno ar pārtraukumiem ik pēc divām stundām, kuru laikā nodrošina telpu vēdināšanu vismaz 15 minūtes.

Vienlaikus pieņemtie noteikumi paredz, ka kultūras, sporta, izklaides, sabiedriskās ēdināšanas un reliģiskās darbības veikšanas vietās darbu sāk ne agrāk kā plkst.6.30 un beidz ne vēlāk kā 24, izņemot brīvdabas kino demonstrācijas pasākumus, kurus beidz ne vēlāk kā plkst.2.

Saistībā ar Covid-19 pandēmiju no 13.marta līdz 9.jūnijam Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu