Pētījumā noskaidro pasaulē vērtīgākos futbolistus. Mesi un Ronaldu ārpus Top 10 (185)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rahīms Stērlings un Kiljans Mbapē
Rahīms Stērlings un Kiljans Mbapē Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Šveicē bāzētais Starptautiskais sporta pētniecības centrs (CIES) veicis analīzi, noskaidrojot, kāda vērtība transfēru tirgū šobrīd ir pasaules labākajiem futbolistiem.

Pētījuma rezultāti liecina, ka šobrīd vērtīgākais futbolists pasaulē ir Francijas izlases un Parīzes "Saint-Germain" (PSG) uzbrucējs Kiljans Mbapē.

Aprēķinātā vērtība transfēru tirgū ir 259,2 miljoni eiro. Proti, aptuveni šādu summu citam futbola klubam būtu jāsamaksā PSG komandai, lai izpirktu līgumu un sastāvam pievienotu Mbapē.

Patlaban tikai 21 gadu vecais Mbapē jau šobrīd ir viens no labākajiem futbolistiem pasaulē. Viņam ir spēkā līgums ar PSG komandu līdz 2023. gadam.

Parīzes klubs Mbapē iegādājās no "Monaco" komandas 2018. gadā par aptuveni 180 miljoniem eiro. Tā vēsturē ir otrā lielākā summa, kas samaksāta par viena futbolista pāreju.

Rekords joprojām ir 222 miljoni eiro, PSG komandai 2017. gadā iegādājoties brazīlieti Neimaru no Spānijas kluba "Barcelona".

Arī portāls "Transfer Markt" par visvērtīgāko futbolistu pasaulē šobrīd uzskata Mbapē, franču uzbrucēju novērtējot ar aptuveni 180 miljonu eiro vērtību.

Pasaulē vērtīgāko futbolistu Top 5 turpinājumā ir četri Anglijas futbolisti: Rahīms Stērlings (Mančestras "City", Anglija), Džeidons Sančo (Dortmundes "Borussia", Vācija), Trents Aleksandrs Arnolds ("Liverpool", Anglija) un Markuss Rešfords (Mančestras "United", Anglija).

Pētījuma aprēķināšanas formulā būtisks faktors ir futbolista vecums. Iepriekš minētie Top 5 vērtīgākie futbolisti pasaulē ir vecumā no 20 līdz 25 gadiem.

Līdz ar to CIES pētījumā Top 10 vērtīgāko futbolistu sarakstā nav atrodami slavenie uzbrucēji portugālis Krištianu Ronaldu un argentīnietis Lionels Mesi.

Nepilnus 33 gadus vecā Mesi vērtība aprēķināta 100,1 miljona eiro apmērā, kas argentīnieti ierindo 22. vietā Top 100 vērtīgāko futbolistu sarakstā. Viņam patlaban ir spēkā līgums ar "Barcelona" līdz 2021. gadam.

Savukārt 35 gadus vecais Ronaldu ieņem tikai 70. vietu ar 62,8 miljonu eiro vērtību. Top 100 pasaulē vērtīgāko futbolistu sarakstā Itālijas kluba Turīnas "Juventus" uzbrucējs ir visvecākais spēlētājs. Līgums spēkā līdz 2022. gadam.

Starp Top 10 nav atrodams arī 28 gadus vecais Neimars, kuram ir līgums ar PSG komandu līdz 2022. gadam. Viņš novērtēts 82,7 miljonu eiro apmērā.

Pētījumā 22 futbolistiem transfēru tirgus vērtība aprēķināta vismaz 100 miljoni eiro.

Top 10 noslēdz Anglijas izlases un Totenhemas "Hotspur" uzbrucējs Herijs Keins, kurš 2018. gada vasarā CIES pētījumā tobrīd tika uzskatīts par pasaulē vērtīgāko futbolistu.

Komentāri (185)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu