Menedžeris komentē Nurmagomedova tēva veselības stāvokli un čempiona nākamo cīņu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Abdulmanaps Nurmagomedovs un Habibs Nurmagomedovs
Abdulmanaps Nurmagomedovs un Habibs Nurmagomedovs Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas slavenā cīkstoņa Habiba Nurmagomedova tēva veselības stāvoklis ir uzlabojies, intervijā ESPN apstiprināja jauktās cīņas mākslas (MMA) zvaigznes menedžeris Ali Abdelazizs.

31 gadu vecais "Ultimate Fighting Championship" (UFC) pasaules čempions vieglajā svarā (līdz 70 kilogramiem) maijā paziņoja, ka viņa tēva veselības stāvoklis ir smags.

Abdulmanapam Nurmagomedovam pērn tika veikta sirds operācija. Viņa veselības stāvoklis pirms mēneša pasliktinājās koronavīrusa izraisītās Covid-19 slimības komplikāciju dēļ.

"Habibs ir ļoti spēcīgs, viņa tēvs ir spēcīgs, viņu ģimene ir ļoti spēcīga," sarunā ar ESPN sacīja Abdelazizs.

"Viņš progresē. Viņš ir atvēris acis un atbild uz jautājumiem - tā ir laba zīme."

Menedžeris piebilda, ka Abdulmanaps, kurš ārstējas slimnīcā Maskavā, spēj nedaudz aprunāties ar dēlu un uzsmaidīt Habibam.

UFC prezidents Dana Vaits norādījis, ka viņš vēlas septembrī organizēt Nurmagomedova un amerikāņa Džastina Geiči dueli.

Abdelazizs ir menedžeris šiem abiem cīkstoņiem. Viņš apstiprināja, ka Nurmagomedovs aktīvi trenējas un pārskatāmā nākotnē vēlas spēkoties ar Geiči.

"Domāju, ka tēva slimība Habibu vēl vairāk motivē. Viņš trenējas katru dienu divreiz dienā. Viņš jau strādā nometnes režīmā. Es viņam teicu - hei, atbrīvo savu prātu un dari to, kas tev jādara. Viņš allaž trenējas. Viņš ir īsts jauktās cīņu mākslas cīkstonis," teica menedžeris.

"Tāpat ir ar Geiči. Viņi abi ir lieliski puiši, un viņi abi vēlas cīnīties. Tā ir sapņu cīņa," piebilda Abdelazizs.

Menedžeris domā, ka uzvaras gadījumā Geiči nākamo cīņu varētu aizvadīt pret skandalozo Īrijas cīkstoni Konoru Makgregoru, kurš nesen jau trešo reizi paziņoja par karjeras noslēgšanu.

Savukārt, ja Nurmagomedovs paliks nepārspēts, maz ticams, ka viņš cīnīsies pret Makgregoru, kuru Krievijas cīkstonis uzveica pirms diviem gadiem. Habibs drīzāk varētu pāriet uz svara kategoriju līdz 66 kilogramiem.

Geiči maijā uzvarēja dueli pret amerikāni Toniju Fergusonu un ieguva pagaidu pasaules čempiona titulu.

"Pēc uzvaras teicu Geiči, ka viņš visdrīzāk nopelnīs vairāk naudas, ja cīnīsies pret to nelieti [Makgregoru], nekā pret Nurmagomedovu," teica menedžeris. "Viņš atbildēja - vecāki mani audzinājuši labāk, taisnīgums pret mani pašu, manu ģimeni un sportu ir vērtīgāks par naudu."

Abdelazizs apgalvo, ka Nurmagomedovs nepiekristu 20 līdz 30 miljonus ASV dolāru lielam honorāram par vēl vienu cīņu pret Makgregoru.

"Es nevaru pārliecināt viņu cīnīties pret Konoru. Nedomāju, ka Habibs dos Konoram iespēju. Viņš vispirms ir principiāls, bet pēc tam seko nauda. Tas puisis [Makgregors] runāja sliktu par viņa tēvu, māti un sievu. Kurš gan dotu viņam iespēju to darīt atkal?"

Nurmagomedovs karjerā ir nepārspēts 28 dueļos. Viņam bija paredzēta cīņa 18. aprīlī pret amerikāni Toniju Fergusonu, taču duelis tika atcelts koronavīrusa pandēmijas dēļ, jo Nurmagomedovs nevarēja doties uz ASV.

Tā vietā Fergusons maija sākumā cīnījās pret Geiči, kurš guva uzvaru un un kļuva par pagaidu čempionu. Geiči karjerā ir 22 uzvaras un divi zaudējumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu