Girgensona komandas biedrs vārtsargs Hatons atklāj, ka viņam ir redzes problēmas (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārters Hatons
Kārters Hatons Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" kanādiešu vārtsargs Kārters Hatons sabiedrībai atklājis, ka viņam ir redzes problēmas, vēsta "The Buffalo News".

Patlaban 34 gadus vecais Hatons, kurš ir Latvijas hokeja uzbrucēja Zemgus Girgensona komandas biedrs, šosezon NHL piedalījās 31 spēlē.

Hatons palīdzēja "Sabres" izcīnīt 12 uzvaras, vidēji spēlē ielaida 3,18 vārtus, atvairīja 89,8% pretinieku metienu un aizvadīja divus "sausos" mačus.

Bufalo vārtsargam konstatēta konverģences nepietiekamība, tādējādi viņa kreisā acs kustas lēnāk nekā labā acs, līdz ar to ir grūtāk ar skatienu sekot ripai.

"Terapija kļuva par daļu no manas ikdienas rutīnas. Veikšu ļoti daudz dažādu acu treniņu, lai uzlabotu situāciju," teica Hatons.

"Protams, brīžiem kļuva ļoti grūti, bet tagad dodos uz priekšu. Iemācījos daudzus vingrinājumus, kas palīdz uzlabot un stiprināt acu darbību."

Hatons iepriekš NHL hokejista karjerā pārstāvējis arī Nešvilas "Predators", Sentluisas "Blues" komandas, pavisam nedaudz arī Čikāgas "Blackhawks" vienību.

Kopumā karjerā septiņās sezonās NHL regulārajā čempionātā Hatons piedalījies 219 spēlēs, vidēji ielaidis 2,67 vārtus, atvairījis 91,1% pretinieku metienu un aizvadījis 13 "sausos" mačus.

Hatonam šī bija otrā sezona "Sabres" komandā, kas ar 68 punktiem 69 spēlēs ieņēma 13. vietu Austrumu konferencē, kad NHL regulārais čempionāts tika pārtraukts koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu