Vestbruks veidos dokumentālo filmu par tumšādaino slaktiņu Talsā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rasels Vestbruks
Rasels Vestbruks Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Hjūstonas "Rockets" zvaigzne Rasels Vestbruks piedalīsies dokumentālās filmas veidošanā, kurā tiks atainota rasu nevienlīdzība un slaktiņi 1921. gadā Talsā. 

Šo informāciju apstiprinājusi filmu producēšanas kompānija "Blackfin". 

Paredzams, ka filma tiks izdota nākamgad, kad apritēs traģēdijas 100. gadadiena. 

Šausminošie notikumi Talsā (Oklahomas štats) tiek uzskatīti par vieniem no vissmagākajiem rasu vardarbības gadījumiem ASV vēsturē. 

"Kauns, ka toreizējās zvērības joprojām ir tik aktuālas. Ir svarīgi, lai mēs atklātu afroamerikāņu stāstu šajā valstī. Ja mēs vēlamies panākt pārmaiņas nākotnē, mums tās ir jāstiprina vairāk nekā jebkad," Vesbruks citēts izplatītajā paziņojumā. 

1921. gadā baltas rases pārstāvji Talsā uzbruka tumšādainajiem un viņu biznesam. Pēc tam aptuveni 800 cilvēku tika hospitalizēti, bet aptuveni 6000 afroamerikāņu vairākas dienas tika turēti ieslodzījumā lielās telpās. 

Nesenie masu nemieri ASV sākās pēc tam, kad dzīvību pēc policijas aizturēšanas zaudēja afroamerikānis Džordžs Floids

Floida nāvi nofilmēja kāds notikuma aculiecinieks. Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem gandrīz deviņas minūtes turēja celi uz Floida kakla, kamēr viņš cīnījās pēc elpas un lūdza palīdzību, līdz apklusa. Notikuma vietā bija redzami arī citi policisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu