Viens no 3x3 izlases līderiem Lasmanis atkal uz kruķiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Lasmanis
Kārlis Lasmanis Foto: FIBA.com

Viens no Latvijas 3x3 basketbola izlases līderiem Kārlis Pauls Lasmanis atkal pārvietojas ar kruķu palīdzību, bet cer jau nākamnedēļ sākt skriet.

Lasmanis tikai gada sākumā atlaba no pagājušā gada oktobrī veiktās potītes operācijas. Tagad viņam problēmas sagādā otra kāja, jo uz tās viņš esot licis pārāk lielu slodzi, saudzējot iepriekš traumēto.

Šobrīd Lasmanis ikdienā pārvietojas ar kruķu palīdzību, jo potītes kaulam radusies tūska. Tāpēc viņš iepriekšējās trīs nedēļas tikai vingroja ar gumijām un nodarbojās ar jogu. Šonedēļ Lasmanis jau sācis darbu ar fizioterapeitu.

"Izveidojusies nepatīkama situācija. Pēc operācijas pārāk agri sāku trenēties uz 110%. Samocīju, izveidojās iekaisums, tagad atkal jāatpūšas. Trīs nedēļas vispār neko nedarīju, šonedēļ jau sāku vingrot ar fizioterapeitu," pastāstīja 3x3 izlases basketbolists.

Lasmanis cer jau nākamnedēļ sākt skriet, tādējādi pamazām atgriežoties fizisko treniņu ritmā.

Pavasarī Indijā plānoto Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru atcēla koronavīrusa pandēmijas dēļ, bet par tālāko pilnīgas skaidrības basketbolistiem vēl nav.

"Pagaidām nekas nav teikts par izmaiņām. Kvalifikācija pārcelta uz nākamo gadu, sistēma palikusi tāda pati. Skatāmies, vai FIBA kaut ko izdomās. Ja tagad būtu jāspēlē, tad to varētu darīt. Jāspēlē nav, tāpēc jāizārstējas kārtīgi, lai nākotnē nav nekādu problēmu."

Pārējā Latvijas izlase šobrīd cītīgi trenējoties. Ierindā esot visi pamatspēki - Nauris Miezis, Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš un Artūrs Strēlnieks. Sparingos palīdz B komanda jeb Armands Ginters, Armands Seņkāns, Mārcis Šteinbergs un Roberts Pāže, bet reizēm palīdz arī Mārtiņš Rozenbergs.

Par sezonas turnīriem skaidrības vēl neesot, tāpēc visu laiku jāuztur sevi formā, sacīja Lasmanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu