Apdraudēts NBA atgriešanās plāns (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kevins Durants (no kreisās) un Kairijs Ērvings
Kevins Durants (no kreisās) un Kairijs Ērvings Foto: AFP/SCANPIX

Naktī uz sestdienu (pēc Latvijas laika) "Zoom" platformas konferences zvana sarunā, kuru vadīja Bruklinas "Nets" zvaigzne Kairijs Ērvings, izteica neapmierinātību ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadības vēlmi turpināt sezonu. 

Vienam no "Nets" līderiem uz konferences zvanu piebiedrojās aptuveni 80 spēlētāju no NBA un WNBA, vēsta "Yahoo Sports".

Viņš mudinājis spēlētājus iestāties pret 2019./2020. gada sezonas turpināšanu. 

Saruna starp basketbola spēlētājiem ilga stundu un četrdesmit minūtes. Temati, kas tika apspriesti, bija par rasismu, kā spēlētāji varētu palīdzēt šajā situācijā, par finansiālo līdzekļu ieguldīšanu noteiktas sabiedrības daļas attīstībā un par turēšanos kopā šajā krīzes brīdī ASV.

Pats Ērvings paziņoja, ka viņš ir pret došanos uz Orlando, kur grasās atsākties NBA sezona. Basketbolists tā vietā gribētu pievērsties sabiedriskajam darbam, lai cīnītos pret rasisma problēmām. 

Vēlāk sarunā viņš atzina, ja komanda nolems doties uz Orlando, viņš atbalstīs šo lēmumu.

"Ja risks ir tā vērts, tad iesim un darīsim to," teica Ērvings. "Bet, ja jūs to neatbalstāt, arī labi. Mums ir opcijas abos virzienos. Atradīsim vidusceļu kā ģimene."

Ērvingu atbalsta tādi pazīstami spēlētāji kā Karmelo Entonijs, Dvaits Hovards, Donovans Mičels, Kevins Durants, un Sīdžejs Makolums.

Hovardam ir līdzīgs viedoklis kā Ērvingam, ka basketbola vietā tagad lielāka uzmanība ir jāpievērš tiesu sistēmas izmaiņām un policijas attieksmei pret minoritātēm. Tikmēr Mičels basketbolu negrib spēlēt, jo starpsezonā gatavojas pagarināt līgumu un dodoties atpakaļ laukumā, pastāv risks iedzīvoties savainojumā, tādējādi apdraudot maksimālā līguma iegūšanu.

Savukārt jaunais Orlando "Magic" centra spēlētājs Mo Bamba atzina, ka vairāki jaunie spēlētāji baidās publiski paust pretēju viedokli līgas superzvaigznēm. Šo izteikumu Entonijs respektēja un apliecināja, ka jaunie spēlētāji turpmāk tiks uzklausīti.

Jaunākā informācija liecina, ka NBA plāno sezonu atsākt 30. jūlijā, bet septītā finālsērijas spēle ieplānota 12. oktobrī.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu