Atcelts Džokoviča lolotās Balkānu labdarības tenisa tūres Melnkalnes posms

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Novāks Džokovičs
Novāks Džokovičs Foto: EPA/LETA

Serbu tenisista Novāka Džokoviča Balkānu labdarības tenisa turnīru četru valstu tūres sērijā koronavīrusa protokola noteikumu dēļ sestdien atcelts plānotais Melnkalnes posms, teikts rīkotāju paziņojumā.

Sestdien sākās Adrijas tūre, kurā piedalās pasaules pirmais numurs Džokovičs, kā arī trešajā vietā esošais austrietis Dominiks Tīms, septītais numurs Aleksandrs Zverevs no Vācijas un bulgāŗs Grigors Dimitrovs, kas ieņem 19.vietu pasaulē.

Melnkalnes posmam 27. un 28.jūnijā bija jābūt trešajai pieturai pēc Serbijas un Horvātijas, bet pirms noslēguma posma Bosnijā un Hercegovinā.

Rīkotāju pārstāvis paskaidroja, ka vizīte uz kaimiņvalsti Melnkalni tika atsaukta, kad kļuva skaidrs, ka Serbija neatbilst Melnkalnes noteiktajām veselības vadlīnijām.

"Fakts, ka Serbijas pilsoņi nav Melnkalnes Sabiedriskās veselības institūta sarakstā un nevar ceļot uz Melnkalni, ir nepārvarams šķērslis," teikts rīkotāju paziņojumā.

Melnkalne 1.jūnijā atvēra robežas valstīm, kurās no 100 000 iedzīvotāju ir mazāk nekā 25 cilvēki, kas inficēti ar koronavīrusu.

Šo valstu saraksts tiek regulāri atjaunināts. Tomēr Serbija tajā nav iekļauta.

Lūgts komentēt sociālos distancēšanas pasākumus Belgradas posma laikā, kurā piedalījās arī skatītāji, 33 gadus vecais septiņpadsmitkārtējais "Grand Slam" titula ieguvējs Džokovičs sacīja, ka gan Serbijai, gan reģionam ir bijusi samērā veiksmīga vīrusa ierobežošana.

"Protams, jūs varat kritizēt, jūs varat arī teikt, ka tas ir bīstami vai nē, bet ne no manis ir atkarīgs, kas ir veselībai ir pareizi vai nepareizi," viņš piektdien žurnālistiem sacīja, uzsverot, ka rīkojas saskaņā ar Serbijas valdības ieteikumiem.

Balkānu valstis ar relatīviem panākumiem ir tikušas galā ar koronavīrusa pandēmiju.

Aptuveni 22 miljonu cilvēku reģionā reģistrēti apmēram 24 000 infekcijas un mazāk nekā 800 nāves gadījumu.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) un Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) sezona sākotnēji bija apturēta vismaz līdz 7.jūnijam, bet aprīļa sākumā termiņš tika pagarināts līdz 13.jūlijam.

WTA neziņo, ka sezonas atsākšanas punkts ir pārcelts, taču visi jūlija turnīri ir atcelti vai pārcelti. Savukārt ATP sezona nesāksies ātrāk par 31.jūliju. 

Sākotnēji organizatori Belgradā, ievērojot spēkā esošos noteikumus pēc Serbijas vīrusa ierobežošanas noteikumu atvieglošanas, laida pārdošanā 1000 biļešu. Tās tika izpārdotas septiņās minūtēs.

Kopš tā laika varas iestādes ir vēl vairāk atvieglojušas vīrusa ierobežošanas pasākumus, un pārdošanā tika laists vēl 1000 biļešu. Arī tās tika izpārdotas gandrīz tikpat ātri.

Kā vēsta organizatori, dažādiem sponsoriem tika izdalīti vēl 2000 papildu biļešu.

"Tas ir fantastiski, mēs šajā nedēļas nogalē esam tenisa pasaules galvaspilsēta," sacīja 25 gadus vecais Dušans Bogičevičs, kas studē tiesību zinātnes Belgradā.

Fani, kas sestdien vēroja sacensības Novaka Tenisa centrā Donavas krastā, šķietami maz ievēroja organizatoru ieteiktos veselības aizsardzības pasākumus. Katram ??pie ieejas stadionā tika iedota maska, taču iekšpusē tikai daži tās nēsāja.

Tikmēr Zverevs priecājās, ka atkal spēlē: "Patiesību sakot, es neredzēju, ka vienā vietā būtu par daudz cilvēku."

Kopš piektdienas līdzjutēji pulcējās centrā, uzņemot selfijus ar spēlētājiem. Jaunieši piedalījās tenisa nodarbībās.

Bijusī sieviešu pasaules ranga pirmā rakete serbiete Jeļena Jankoviča pēc vairāk nekā divu gadu pauzes atgriezās kortos, lai spēlētu jaukto dubultspēli kopā ar Džokoviču.

Belgradas turnīrs sākās sestdien un noslēgsies svētdien. Spēles notiek uz māla laukumiem.

Serbijas galvaspilsētā četrām galvenajām turnīra zvaigznēm pievienojās Serbijas ATP spēlētāji - Viktors Troickis, Filips Krajinovičs un Dušans Lajovičs.

Pirmās dienas sacensībās notika divi lieli pārsteigumi - Džokovičs zaudēja Krajinovičam trīs setos, un Dimitrovs divos setos piekāpās pēdējā brīdī turnīrā iekļautajam Nikolam Milojevičam.

20. un 21.jūnijā Adrijas tūre pārcelsies uz Horvātijas pilsētu Zadaru Adrijas jūras krastā.

Džokovičam tur pievienosies horvāti 2014.gada "US Open" uzvarētājs Marins Čiličs un Borna Čoričs.

Pēdējā pietura tūrē 3. un 4.jūlijā būs Bosnijas un Hercegovinas ziemeļrietumu pilsēta Banja Luka.

Turnīrs noslēgsies 5.jūlijā ar paraugspēli Sarajevā starp Džokoviču un Bosnijas pārstāvi Damiru Džumhuru.

Iegūtā nauda tiks ziedota dažādām reģionālajām labdarības organizācijām.

Balkānu tūrē bija plānoti četri etapi, katrā no tiem piedaloties astoņiem spēlētājiem, kuri tiek sadalīti divās grupās un aizvada apļa turnīru. Katras grupas uzvarētāji iekļūst finālā. 

Jau ziņots, ka koronavīrusa izplatības dēļ aprīļa sākumā tika atcelts šī gada tenisa sezonas "Grand Slam" trešais turnīrs - Vimbldonas čempionāts. 

Atklātajā ērā šī būs pirmā reize, kad nenorisināsies prestižais turnīrs. Iepriekšējo reizi tenisisti Vimbldonas kortos neizgāja no 1940. līdz 1945.gadam, kad norisinājās Otrais pasaules karš. Tāpat turnīrs nenotika no 1915. līdz 1918.gadam Pirmā pasaules kara laikā.

Tikmēr sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - no vasaras sākuma pārcelts uz rudeni. Savukārt lēmums par šī gada ASV atklātā čempionāta norisi varētu tikt pieņemts nākamajā nedēļā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu