NBA jaunās zvaigznes aicina apdrošināt gaidāmos līgumus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kails Kuzma un Džeisons Teitums
Kails Kuzma un Džeisons Teitums Foto: AFP/SCANPIX

Vairāki no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunajiem spēlētājiem ir vērsušies pie spēlētāju arodbiedrības, lai risinātu apdrošināšanas jautājumus saistībā ar nākamajiem līgumiem, vēsta ESPN.

Sarunā piedalījās jaunie līgas spēlētāji, kuriem tuvākajā laikā solās būt ienesīgi līgumi - De'Ārons Fokss no Sakramento "Kings", Džeisons Teitums no Bostonas "Celtics", Bams Adebajo no Maiami "Heat", Kails Kuzma no Losandželosas "Lakers" un Donovans Mičels no Jūtas "Jazz".

Basketbolisti aicina līgu parūpēties par apdrošināšanas polisēm saistībā ar viņu nākamajiem līgumiem, kas vēl nav parakstīti.

Basketbolistus uztrauc paaugstinātais traumu risks, jo NBA sezona bija apturēta trīs mēnešus, treniņu apmeklēšana bija ierobežota. Spēlētājiem ir bažas, ka traumu risks ir augstāks nekā iepriekš.

Spēlētāju asociācija un NBA aktīvi iesaistās basketbolistu aizsardzībā pret Covid-19 slimību un apdraudējušiem savainojumiem karjerā, kamēr basketbolisti aizvadīs spēles Orlando. Spēlētāju arodbiedrība un līga vēl joprojām risina sarunas par šiem noteikumiem.

Fokss, Teitums, Adebajo, Kuzma un Mičels cer panākt, ka viņu zvaigžņotā elite liks NBA aizdomāties ne tikai par viņu līgumu apdrošināšanu, bet arī par apdrošināšanu plašākam spēlētāju lokam, kas atgriezīsies Orlando.

Spēlētājiem, kuriem nākamgad līguma vērtība varētu sasniegt 100 miljons ASV dolāru, apdrošināšanas polise, kas ietver periodu no 1. jūlija līdz 13. oktobrim, varētu maksāt aptuveni 500 tūkstošus dolāru.

ESPN gan vēsta, ka pat ar šādu polisi būs grūti pārliecināt apdrošināšanas kompāniju par nākotnes atalgojuma zaudējumu traumas dēļ, ja vien šis savainojums nav tik nopietns, ka sportistam jābeidz karjera.

NBA sezonu Covid-19 dēļ 11.martā apturēja uz nenoteiktu laiku. 

Sezona varētu atsāksies 31.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu