Latvijas čempionāts notiks ar spēcīgāko pašmāju pludmales volejbolistu dalību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtinš Plavinš/Edgars Točs
Mārtinš Plavinš/Edgars Točs Foto: Edijs Pālens/LETA

Šovasar Latvijas čempionāts pludmales volejbolā "ERGO Open 2020" notiks ar spēcīgāko pašmāju sportistu dalību, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Covid-19 pandēmijas izraisītās ārkārtas situācijas dēļ, šogad nedaudz vēlāk kā ierasts norisināsies Latvijas čempionāts pludmales volejbolā. Ņemot vērā, ka atceltas vairākas starptautiskās sacensības, šovasar Latvijas čempionātā pulcēsies visi labākie Latvijas pludmales volejbolisti, tostarp arī divi olimpiskie pāri.

Pirmais posms iecerēts 5.jūlijā Ventspilī, divas nedēļas vēlāk notiks etaps Jūrmalā, bet "Saulkrastu kokteilī" finālcīņas paredzētas 25.jūlijā. Turpinājumā 9.augustā Daugavpilī plānots ceturtais posms, bet nedēļu vēlāk Cēsis notiks finālposms.

Jau astoto gadu Latvijas čempionāts tiek organizēts sadarbībā ar ilggadējo šī sporta veida atbalstītāju un sponsoru apdrošināšanas sabiedrību ERGO.

Sacensību organizatoriem rīkojoties atbildīgi un ievērojot Latvijas valdības noteiktos drošības pasākumus, kas nepieciešami koronavīrusa izplatības risku mazināšanai, skatītāju vietu skaits klātienē būs stingri ierobežots un ierasti pilnas skatītāju tribīnes šogad nedrīkstēs būt, bet ikvienam būs iespēja sekot līdzi saviem favorītiem televīzijā no fināldienas spēlēm.

"Pēdējo mēnešu situācija pasaulē un Latvijā ieviesa milzu korekcijas mūsu plānos, bet esmu patiesi gandarīts, ka varam atsākt sportot un uzsākt pludmales volejbola sezonu arī Latvijas čempionāta sacensībās. Sezona būs nedaudz īsāka, kā ierasts, tomēr atbalstītājiem un skatītājiem būs ko redzēt. Mūsu mērķis ir iekarot pirmo pozīciju individuālo vasaras sporta veidu vidū un piesaistīt arvien vairāk jaunu spēlētāju un talantu sporta veidam kopumā," stāsta LVF prezidents Jānis Buks.

Tikmēr čempionāta ģenerālsponsora - apdrošināšanas sabiedrības ERGO valdes locekle Baltijas valstīs Ingrīda Ķirse atzīmē, ka ir aizrautīgi sekot līdzi spēlētāju azartam un sajust uzvaras garšu kopā ar saviem favorītiem un favorītēm, īpaši ja piedalās paši labākie sportisti. 

"Es patiesi priecājos, ka, pārvarot ar īpašo situāciju saistītos sarežģījumus, arī šogad kopā ar volejbola federāciju un Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem un volejbolistēm varam kopā svinēt īstus vasaras sporta "karaļa" - pludmales volejbola svētkus tepat Latvijā," par sadarbību daudzu gadu garumā ir gandarīta Ķirse.

Turnīra organizatori cer, ka sportistiem pietiks laika, lai pilnvērtīgi sagatavotos Latvijas pludmales volejbola čempionātam. Iepriekšējos gados "ERGO Open" sākās jau jūnijā, šogad pirmais posms tiks aizvadīts jūlija sākumā. Tomēr ierobežojumi valstī ilgi neļāva brīvi trenēties, līdz ar to šogad ir bijis mazāk laika, nekā iepriekšējos gados, lai Latvijas sportisti varētu sagatavoties spēlēm, taču pats svarīgākais ir tas, ka sacensības notiks.

"ERGO Open 2020" sezonā septiņu nedēļu garumā būs pludmales volejbola svētki ar visu labāko Latvijas sportistu līdzdalību. Piedalīsies gan 2019.gada Eiropas čempiones Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, gan kontinenta eksčempioni Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, gan šobrīd no Latvijas duetiem augstāko vietu pasaules rangā ieņemošie Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, gan citi labākie Latvijas pludmales volejbola pāri.

Visi pieci posmi tiks rīkoti ārpus Rīgas. LVF turpina apgūt arvien jaunus Latvijas reģionus. Šoreiz ar sava posma rīkošanu debitēs viena no lielākajām valsts volejbola talantu kalvēm Daugavpils.

Tāpat kā iepriekšējos gados, kā viesi aicināti piedalīties arī kaimiņvalstu spēlētāji no Igaunijas un Lietuvas. Jau ierasti viesi nedrīkstēs piedalīties fināla posmā, kurā tiks izcīnītas Latvijas čempionāta medaļas. Latvijas 2020.gada čempioni pludmales volejbolā tiks kronēti fināla posmā augusta vidū Cēsīs.

Pērn finālposmā uzvarēja Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu