Kalvītis kandidēs vēl vienam termiņam LHF prezidenta amatā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Aigars Kalvītis
Aigars Kalvītis Foto: Publicitātes foto

Aigars Kalvītis kandidēs uz pārvēlēšanu Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta amatā, noskaidroja aģentūra LETA.

30.jūnijā AS "Gaso" konferenču centrā, Vagonu ielā 20, norisināsies LHF ikgadējais kongress. Kongresa darba kārtībā iekļauti četri punkti: biedru un biedru kandidātu apstiprināšana, prezidenta Kalvīša atskaites ziņojums, 2019.gada finanšu pārskata apstiprināšana un LHF izpildinstitūciju vēlēšanas.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Kalvītis, viņš kandidēs uz pārvēlēšanu. Viņš šobrīd nevēlas komentēt potenciālo valdes sastāvu un vai tajā būs kādas izmaiņas. 

Kalvītis par LHF prezidentu tika ievēlēts 2016.gada 7.oktobrī, kad negaidīti no amata tika gāzts Kirovs Lipmans. Kongresā balsstiesības bija 21 biedram, bet par Kalvīti kā jauno federācijas prezidentu nobalsoja 18, divi bija pret, kamēr viens atturējās.

Lai arī Lipmana pilnvaru termiņš bija līdz 2018.gadam, LHF valde nedarbojās pilnā sastāvā, tāpēc viens no 2016.gada kongresa darba punktiem bija LHF izpildinstitūciju vēlēšanas, tostarp arī valdes priekšsēdētāja pārvēlēšana.

Tikmēr jaunajā LHF valdē tika ievēlēti Valentīns Bļugers, Viesturs Koziols, Edgars Jansons, Armands Šteinbergs, Ralfs Bukarts un Māris Martinsons. Savā pirmajā sēdē valde par organizācijas viceprezidentu un ģenerālsekretāru apstiprināja Koziolu.

Kalvītis 1992.gadā beidzis Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas fakultāti, iegūstot lauksaimniecības ekonomikas bakalaura grādu. 1995.gadā viņš šajā pašā augstskolā ieguva ekonomikas zinātņu maģistra grādu. Kalvītis politikā iesaistījās 1998.gadā, kad no uzņēmēja, bijušā premjera Andra Šķēles veidotās Tautas partijas saraksta tika ievēlēts 7.Saeimā.

Politiskās karjeras laikā Kalvītis bijis Saeimas deputāts, zemkopības ministrs un ekonomikas ministrs. 2004.gadā viņš kļuva par Ministru prezidentu. 2006.gadā pēc 9.Saeimas vēlēšanām Kalvītis šajā amatā tika iecelts atkārtoti. 2007.gada decembrī viņš iesniedza demisijas rakstu. Pēc aiziešanas no politikas Kalvītis iesaistījās uzņēmējdarbībā. 2014.gadā viņš mēģināja atgriezties politikā, startējot no tā dēvētās bijušo premjerministru partijas "Vienoti Latvijai" saraksta Zemgalē kā 1.numurs, taču parlamentā netika ievēlēts.

No 2010.gada novembra līdz 2015.gada septembrim viņš bija Kontinentālās hokeja līgas Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" īpašnieces AS "Dinamo Rīga" valdes priekšsēdētājs. Pašlaik Kalvītis ir AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs.

LHF prezidenta amatu Lipmans ieņēma kopš 1998.gada, turklāt pirms tam viņš to vadīja 1994. un 1995.gadā. Vēl šajā amatā ir bijuši arī Vilnis Burtnieks (no 1992. līdz 1994.gadam) un Uģis Magonis (no 1995. līdz 1998.gadam).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu