Girgensona pārstāvētā "Sabres" tomēr atlaiž no darba ģenerālmenedžeri

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeisons Boterils
Džeisons Boterils Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres", kuru pārstāv Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons, atlaidusi no darba vienības ģenerālmenedžeri Džeisonu Boterilu, vēsta klubs.

Maija beigās "Sabres" kluba vadība paziņoja, ka ceturto sezonu pēc kārtas ģenerālmenedžera pienākumi tiks uzticēti Boterilam, kurš pagājušajā vasarā ar Girgensonu parakstīja viena gada līgumu.

Tomēr nepilnu mēnesi vēlāk "Sabres" komandas vadība nolēmusi neturpināt sadarbību ar Boterilu. Ģenerālmenedžera pienākumi uzticēti "Sabres" biznesa administrācijas vecākajam viceprezidentam Kevinam Adamsam.

Girgensons pēc šīs sezonas kļūs par neierobežotu brīvo aģentu, līdz ar to izmaiņas "Sabres" ģenerālmenedžera postenī var ietekmēt sarunas par jaunu līgumu. Latvijas hokejists varēs arī izskatīt citu komandu piedāvājumus.

26 gadus vecais Girgensons septiņas sezonas pārstāvējis "Sabres" komandu. Šosezon viņš 69 mačos izcēlās ar 12 gūtiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. "Sabres" ir vienīgā NHL komanda, kurā spēlējis Girgensons.

"Šorīt informējām Džeisonu Boterilu, ka viņš vairs nebūs "Sabres" ģenerālmenedžeris," paziņojumā norāda kluba īpašnieki Terijs un Kima Peguli. "Lēmums pieņemts pēc vairākām vaļsirdīgām sarunām."

"Sabres" jau devīto sezonu pēc kārtas nav spējusi kvalificēties NHL izslēgšanas spēļu turnīram jeb Stenlija kausa izcīņai.

"Mēs sapratām, ka mums ir atšķirīgas filozofijas, kā mūs nogādāt pozīcijā, kurā varam cīnīties par Stenlija kausu. Tāpēc nolēmām izdarīt šīs izmaiņas," teikts paziņojumā.

Kluba jaunais ģenerālmenedžeris Adamss pērn septembrī kļuva par "Sabres" biznesa administrācijas vecāko viceprezidentu. Organizācijai viņš pievienojās jau 2009. gadā, sākumā strādājot par jauno hokejistu attīstības treneri.

Laika posmā no 2011. līdz 2013. gadam Adamss bija "Sabres" galvenā trenera asistents.

2006. gadā Adamss kļuva par NHL čempionu. Centra uzbrucējs Stenlija kausu izcīnīja Karolīnas "Hurricanes" sastāvā.

Adamss kopumā hokejista karjerā 11 sezonas aizvadīja NHL, pārstāvot arī Toronto "Maple Leafs", Kolumbusas "Blue Jackets", Floridas "Panthers", Fīniksas "Coyotes" un Čikāgas "Blackhawks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu