Renārs Rode noslēdz profesionāla futbolista karjeru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Renārs Rode
Renārs Rode Foto: Paula Čurkste/LETA

Renārs Rode, kurš savulaik spēlējis arī Latvijas izlasē, paziņojis par futbolista karjeras beigām.

"Tā kā pēdējās dienās saņēmu vairākus jautājumus, kur manas, kā futbolista gaitas tiks turpinātas, tad es ar mazu novēlošanos paziņoju, ka lieku punktu profesionālā futbolista karjerai," savā "Facebook" profilā paziņojis Rode.

"Vēlos pateikt paldies visiem, kas man ļāva izbaudīt futbola spēlēšanu - treneriem, komandas biedriem, klubiem, kluba darbiniekiem, faniem, draugiem, radiem un, protams, ģimenei, kas bija blakus gan sasodīti labos brīžos, gan ne tik patīkamos," turpina futbolists.

"Es ieguvu jaunus draugus un paziņas, iepazinu jaunas kultūras un iemācījos jaunas valodas. Sapratu, kas ir disciplīna, atbildība, profesionalitāte, komandas darbs un kā jāraujas, lai sasniegtu mērķus! Tas bija forši! Paldies!"

Patlaban 31 gadu vecais Rode spēlēja aizsarga pozīcijā. Viņš laika posmā no 2013. līdz 2014. gadam četrus mačus aizvadīja Latvijas valstsvienībā, izceļoties ar vienu vārtu guvumu.

Rode karjeras laikā pārstāvējis Latvijas komandas Rīgas "Olimps", "Ventspils", "Skonto", RFS un "Jelgava".

2010. gadā Rode izcīnīja Latvijas čempionu titulu ar "Skonto" komandu, bet 2014. gadā viņš palīdzēja "Ventspils" vienībai triumfēt virslīgā.

Pagājušajā sezonā "Jelgavas" komandas sastāvā Rode piedalījās 25 mačos "Optibet" virslīgā un guva vienus vārtus.

Viņš arī spēlējis vairākos ārzemju klubos - "Teplice" un Olomoucas "Sigma" (Čehija), Keiptaunas "City" (Dienvidāfrikas Republika), "Negeri Sembilan" (Malaizija) un "Waterford" (Īrija).

Rode vēl salīdzinoši nesen viesojās TVNET sporta podkāstā "Čempionu brokastis".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu