NHL desmitgades pieci sliktākie līgumi (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Iļja Kovaļčuks
Iļja Kovaļčuks Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu vadības, ne vienmēr, parakstot līgumu kādu spēlētāju, ir pieņēmušas tos labākos lēmumus saistībā ar viņa atalgojumu. “The Athletic” apskatnieks Doms Luščisins (Dom Luszczyszyn) piedāvā atskatīties uz šīs desmitgades sliktākajiem vadību lēmumiem saistībā ar spēlētāju jaunajiem līgumiem.

5. Neitans Hortons, Kolumbusas “Blue Jackets” (28 gadi līguma parakstīšanas brīdī)

Līguma periods 7 gadi

Foto: AP/Scanpix

2013. gada 5.jūlijā Kolumbusas vienība nolēma uzbrucēju pēc veiksmīgām sezonām Bostonas “Bruins” rindās atalgot ar līgumu uz septiņiem gadiem. Tas uzbrucējam vienā sezonā paredzēja 5,3 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

Diemžēl Hortona karjera pēc līguma parakstīšanas ilgi neturpinājās. Viņš sezonas sākumu “Blue Jackets” rindās nokavēja, jo hokejistam vasarā bija jāveic pleca operācija. Oktobrī konstatēja deģeneratīvu muguras savainojumu, pēc šā savainojuma hokejistam nav izdevies atgriezties uz ledus. Hortons kopumā “Blue Jackets” aizvadīja tikai 35 spēles (5 vārti un 14 rezultatīvas piespēles).

4. Džeks Džonsons, Pitsburgas “Penguins” (31 gads līguma parakstīšanas brīdī)

Līguma periods 5 gadi

Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu aizsargs Džonsons Pitsburgas rindās aizvadīja tikai divus no pieciem līguma gadiem. “Penguins” 2018.gada 1.jūlijā hokejistam piedāvāja 5 gadu līgumu, kas hokejistam vienā sezonā garantēja 3,25 miljonus dolāru.

Lielākā problēma ir tāda, ka, aizsargam atrodoties laukumā, Pitsburgas “Penguins” zaudēja 55% vārtu šo divu sezonu laikā.

Uzbrukumā situācija arī nav daudz iepriecinošāka - komanda 55% no saviem vārtiem divu sezonu laikā guva bez Džonsona atrašanās uz ledus.

Lielākais jautājums ir tāds, vai Pitsburga priekšlaicīgi neizbeigs līguma saistības ar Džonsonu, ņemot vērā viņa produktivitāti vienībā. Šo divu sezonu laikā aizsargs ir guvis 4 vārtus, atdevis 20 rezultatīvas piespēles un iekrājis lietderības koeficientu mīnus 5.

3. Breds Ričardss, Ņujorkas “Rangers” (31 gads līguma parakstīšanas brīdī)

Līguma periods 9 gadi

Foto: AP/Scanpix

Lietas, ko NHL klubu birojiem nevajadzētu darīt, ir parakstīt 9 gadu līgumu ar hokejistu, kuram jau ir 31 gads. “Rangers” klubs uzbrucēju atalgoja ar 6,66 miljoniem dolāru uz vienu sezonu.

Sākotnēji Ričardss Ņujorkas komandā tikai sagaidīts ar lielām cerībām, jo viņš pēdējās divās sezonās Dalasas “Stars” rindās sezonā bija savācis ne mazāk kā 77 punktu sezonā. Pirmā sezona “Rangers” rindās bija cerīga, savācot 66 punktus (25 vārti, 44 rezultatīvas piespēles), bet ar katru nākamo sniegums laukumā piedzīvoja lejupslīdi. Pēc četrām sezonām “Rangers” nolēma šķirties no Ričardsa. Komandas vadība atzina - sniegums uz ledus nav atbilstošs līgumam. 

Pēc tam Ričardss savu varējumu izmēģināja vēl divās komandās, bet pēc 2015./2016. gada sezonas viņš nolēma kārt slidas uz nagliņas.

2. Deivids Klārksons, Toronto “Maple Leafs” (29 gadu vecumā parakstīja līgumu)

Līguma periods 7 gadi

Foto: AFP/SCANPIX

Otrs sliktākais desmitgades līgums NHL vēsturē. Daudzi eksperti Toronto ģenerālmenedžeri nesaprata 2013.gada 5.jūlijā, kad uzbrucējam Klārksonam nolēma piešķirt 7 gadu līgumu, kas vienā sezonā paredzēja 5,25 miljonu dolāru lielu algu. Tādas summas nav prāta darbs piešķirt uzbrucējiem, kuri tūlīt jau pārsniegs 30 gadu slieksni. Daudzi apskatnieki jau no paša sākuma nesaredzēja viņa spēles stila sakritību ar Toronto kluba spēles zīmējumu.

No līguma 7 gadiem Klārksons tikai 2 sezonas pavadīja “Maple Leafs”. Šo sezonu laikā uzbrucēja parādītais sniegums nebija produktīvs - 15 vārti un 11 rezultatīvas piespēles aizvadītajās 118 spēlēs. Šāda snieguma dēļ Klārksona ceļi ar klubu šķīrās.

1. Iļja Kovaļčuks, Ņūdžersijas “Devils” (27 gadi līguma parakstīšanas brīdī)

Līguma periods 15 gadi

Foto: AFP/SCANPIX

Ņūdžersijas klubs 2010.gada 3.septembrī Krievijas zvaigzni atalgoja ar 15 gadu līgumu (!!!), kur uzbrucējs vienā sezonā saņēma 6,6 miljonus dolāru.

Kovaļčuks līguma parakstīšanas brīdī bija viena no NHL spožākajām līgas zvaigznēm. Viņa sniegums uz ledus atšķirībā no citiem hokejistiem šajā topā nekritās. “Devils” uzbrucējs vienā sezonā savāca pat 83 punktus (37 vārti, 46 rezultatīvas piespēles). Ar Kovaļčuku Ņūdžersijas komanda 2012.gadā gandrīz izcīnīja Stenlija kausu, finālā piekāpjoties Losandželosas “Kings”.

Šajā sakarā Kovalčuks priekšlaicīgi nolēma aiziet no “Devils” kluba (kopumā pavadīja 3 sezonas vienībā). 2013./2014. gada sezonā viņš piebiedrojās dzimtenes KHL klubam Sanktpēterburgas SKA.

Dienas beigās Ņūdžersijas velni no Kovaļčuka gaidīja daudz, bet beigās palika ar garu degunu. Uzbrucējs no kopējā 15 gadu līguma Ņūdžersijā pavadīja tikai 3 sezonas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu