Fadejevs: Porziņģis ir piemērs citiem. Skatāmies un mācāmies

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aigars Fadejevs un Kristaps Porziņģis
Aigars Fadejevs un Kristaps Porziņģis Foto: LETA

Pazīstamais basketbolists Kristaps Porziņģis ir spilgts piemērs citiem Latvijas sportistiem, kā jāstrādā pie fiziskās sagatavotības, uzskata 2000. gada Sidnejas olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs 50 kilometru soļošanā Aigars Fadejevs.

Fadejevs pēc vieglatlēta karjeras beigām ir pievērsies fizioterapijai. Viņa palīdzību savulaik izmantoja kādreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Kobe Braients.

Patlaban 44 gadus vecais Fadejevs novērojis, ka Latvijā daudziem sportistiem visos vecumos ir vāja fiziskā sagatavotība. Viņaprāt, tas ir milzīgs robs Latvijas sportā kopumā.

"Pie manis nonāk jaunieši uz "tehnisko apskati" - šķībi, greizi, nepareizi. Bērns jau agrīnā vecumā kļūst asimetrisks," par jauniešu fizisko sagatavotību raidījumā "Uz līnijas" kanālā "RīgaTV 24" izteicās Fadejevs.

"Ir jādara mājasdarbs, arī mazajiem, jo viņi ir profesionāļi, kas trenējas regulāri. Profesionāls atlēts nav tikai tas, kurš pelna naudu. Profesionāli sportisti ir arī mazi bērni, kuri trenējas regulāri ar mērķi kļūt par augstas klases atlētiem."

"Vispārējā fiziskā sagatavotība ir milzīgs caurums Latvijas sportā," uzskata bijušais soļotājs, kurš uzsver, ka nepieciešami arī papildus individuāli treniņi mājās.

"Šis jautājums klibo arī profesionāliem atlētiem, kuri ir slinki. Ir reti izņēmumi, piemēram, Porziņģis. Viņš ir spilgts piemērs, kā jāstrādā ārpus regulārās sezonas. Mācamies un skatāmies. Cilvēks atdod sevi katrā treniņā katru sekundi," basketbolistu slavēja Fadejevs.

Viņš uzskata, ka lielas problēmas ir dziļajos muskuļos, kas netiek pietiekami stiprināti. Fadejevs pieļauj, ka treneriem pietrūkst laika, lai strādātu ar jaunajiem sportistiem papildus individuāli.

Vēl viens iemesls varētu būt, ka treniņu grupas ir par lielu, lai darbs būtu kvalitatīvāks, domā fizioterapeits un olimpiskais vicečempions soļošanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu