UEFA Čempionu līgas astoņu komandu finālturnīrs notiks Lisabonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) šīs sezonas Čempionu līgas izslēgšanas turnīrs, sākot no ceturtdaļfināla, notiks Lisabonā.

(Papildināts viss teksts.)

Vispirms 7./8.augustā Portu un Gimarainšā notiks astotdaļfināla atbildes spēles, bet pēc tam komandas dosies uz Lisabonu, kur no 12. līdz 15.augustam paredzēti ceturtdaļfināli.

Turpinājumā 18. un 19.augustā ieplānoti pusfināli, bet titula mačs iecerēts 23.augustā.

Astoņu komandu finālturnīru uzņems Lisabonas spēcīgāko komandu "Sporting" un "Benfica" stadioni. Mači sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika.

Puse no šīs sezonas ceturtdaļfinālistēm jau noskaidrots - astotniekā vietas nodrošinājušās Parīzes "Saint-Germain", Madrides "Atletico", "Leipzig" un Bergamo "Atalanta" komandas.

Astotdaļfināli jānoslēdz vēl šādos pāros: Turīnas "Juventus" - Lionas "Olympique" (pirmajā spēlē 0:1), Mančestras "City" - Madrides "Real" (2:1), Minhenes "Bayern" - Londonas "Chelsea" (3:0), "Barcelona" - "Napoli" (1:1).

Sākotnēji bija paredzēts, ka fināls notiks Stambulā, bet tagad Turcijas pilsētai piešķirts nākamās sezonas titula mačs. 2022.gadā fināls norisināsies Sanktpēterburgā, 2023.gadā Minhenē, bet 2024.gadā - Londonā.

Čempionu līgas organizatori 23.martā pavēstīja, ka turnīra fināls gaidāms 30.maijā, bet vēlāk izšķirošo maču pārcēla uz nenoteiktu laiku.

Tāpat augustā norisināsies arī Eiropas līgas spēcīgākā astotnieka turnīrs, komandām par trofeju cīnoties Ķelnē, Dīsburgā, Diseldorfā un Gelzenkirhenē.

Vispirms 5. un 6.augustā tiks izspēlēts astotdaļfināls, bet 10. un 11.augustā notiks ceturtdaļfināli. Turpinājumā 16. un 17.augustā būs pusfināli, bet fināls notiks 21.augustā Ķelnē.

Divos pāros , "Sevilla" - "AS Roma" un Milānas "Inter" - "Getafe", ceturtdaļfinālistes tiks noskaidrotas ar vienu spēli, jo šīs vienības nepaspēja aizvadīt pirmo maču. Divu spēļu summā labākais astotnieks tiks noteikts šajos pāros: Mančestras "United" - Linckas LASK (pirmajā spēlē 5:0), "Basel" - Frankfurtes "Eintracht" (3:0), "Kobenhavn" - Stambulas "Bašakšehir" (0:1), Doņeckas "Šahtar" - "Vfl Wolfsburg" (2:1), Leverkūzenes "Bayer" - Glāzgovas "Rangers" (3:1), Vulverhemptonas "Wanderers" - Pirejas "Olympiakos" (1:1).

Eiropas līgā šajā sezonā finālam bija jānotiek Gdaņskā, taču tagad poļi maču uzņems nākamgad. Pēc diviem gadiem fināls paredzēts Seviljā, bet 2023.gadā - Budapeštā.

Trešdien tika paziņots arī nākamās sezonas plāns turnīriem Eiropā, un kļuva zināms, ka Latvijas klubi starptautisko sezonu uzsāks augustā.

"Riga" komandai UEFA Čempionu līgas pirmā kārta iecerēta 18./19.augustā, bet RFS, "Ventspils" un "Valmieras" futbolisti Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu aizvadīs 27.augustā. Kvalifikācijas kārtās tiks aizvadīts pa vienai spēlei, bet "play-off" cīņās par iekļūšanu pamatturnīrā būs divi mači.

Komandām Eiropas turnīriem būs ļauts pieteikts trīs jaunus spēlētājus, kuri reģistrēti līdz 3.februārim, bet A listē nedrīkstēs būt vairāk par 25 futbolistiem. Jauniegādātos futbolistus turnīram nevarēs pieteikt.

2019./2020.gada sezonas izskaņā vienā mačā varēs veikt piecas maiņas, bet nākamajā sezonā notiks atgriešanās pie trim maiņām.

UEFA norāda, ka izmaiņas Čempionu līgas un Eiropas līgas kalendāros neietekmēs to, kuras komandas turnīrā spēlēs nākamajā gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu