Tonija Pārkera brālis pārņem Lomaža pārstāvētās ASVEL stūri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: euroleague.net

Riharda Lomaža pārstāvēto Francijas augstākās basketbola līgas komandu Vilērbānas ASVEL turpmāk vadīs Tīdžejs Pārkers, kurš ir kluba vairākuma akcionāra un prezidenta Tonija Pārkera viens no jaunākajiem brāļiem.

Līgums ar 36 gadus veco Pārkeru noslēgts uz trim sezonām. Asociētais galvenais treneris, kuram būs liela loma komandas vadībā, būs 47 gadus Frederiks Fotū, kurš iepriekšējās piecas sezonas vadīja Levaluā-Perē "Metropolitans 92" vienību.

Pārkers klubā strādā kopš 2013.gada un iepriekšējās septiņas sezonas bija galvenā trenera asistents. Francūzis komandu vadīja jau 2017./2018.gada sezonas beigās, bet šosezon guva pieredzi arī ULEB Eirolīgā, vairākas reizes aizstājot Zvezdanu Mitroviču.

Melnkalnes treneris Mitrovičs ASVEL komandu vadīja iepriekšējās divas sezonas, bet šajā pavasarī viņa un lioniešu vienības ceļi šķīrās.

ASVEL sezonas gaitā atradās Eirolīgas pirmajā astoņniekā, tomēr turnīra pārtraukšanas brīdī ar bilanci 10-18 ieņēma 15.vietu. Francijas čempionātā Lionas vienība ar 21 uzvaru 25 spēlēs bija otrā, atrodoties pa vidu "Monaco" un "Dijon" komandām, kurām bija tāda pati bilance.

Lomažs Pārkera klubam pievienojās pērnvasar, noslēdzot divu gadu līgumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu