Usiks varētu izjaukt plānu rīkot Džošua un Fjūrija dueli

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks varētu izjaukt organizatoru plānu rīkot Lielbritānijas smagsvaru Entonija Džošua un Taisona Fjūrija dueli, vēsta "Sky Sports".

Džošua un Fjūrija pārstāvji panākuši mutisku vienošanos par divu cīņu aizvadīšanu 2021. gadā, taču oficiāls līgums vēl nav noslēgts. Tas varētu kļūt par gadsimta dueli, jo smagsvaru kategorijā neapstrīdams pasaules čempions boksā pēdējo reizi oficiāli bija noskaidrots pirms 20 gadiem.

Vienošanos apgrūtina brits Dilans Vaits, kurš pretendē uz Fjūrijam piederošo WBC jostu. Lielbritānijas bokseris jau ar juristu palīdzību apsūdz WBC organizāciju par titulcīņas nepiešķiršanu. Tāpat arī Usika pārstāvji plāno nepieļaut Džošua un Fjūrija dueli.

Džošua vēl jāaizvada duelis pret Bulgārijas bokseri Kurbatu Puļevu, kurš ir IBF pasaules čempiona titula pretendents, bet Fjūrijam paredzēta trešā tikšanās ar bijušo WBC pasaules čempionu amerikāni Deonteju Vailderu. Šīm divām cīņām bija jānotiek šovasar, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ dueļi tika atlikti.

"Usika cīņai par WBO titulu bija jānotiek pirms AJ [Entonijs Džošua] un Puļeva dueļa," medijam "Sky Sports" sacīja Usika menedžeris Aleksandrs Krasjuks.

Usikam nākamā cīņa plānota pret Lielbritānijas bokseri Dereku Čizoru.

"Bet mēs bijām elastīgi un neizdarījām spiedienu, ļaujot AJ vispirms aizstāvēt IBF titulu, kamēr Usiks cīnās pret Čizoru," teica Ukrainas boksera pārstāvis.

"Bet bija arī vienošanās, ka WBO čempionam (lai kurš tas būtu pēc Džošua un Puļeva dueļa) ir jācīnās pret Usiku," uzsvēra Krasjuks.

Pieņemot, ka Džošua uzveic Puļevu, ukraiņu boksera pārstāvji pieprasīs cīņu par WBO titulu.

"Tas nozīmē, ka vai nu Džošua vispirms cīnās pret Usiku, vai nu viņš pret Fjūriju cīnās bez WBO jostas."

Džošua patlaban ir pasaules čempions WBA, IBF un WBO versijās, bet Fjūrijam ir WBC tituls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu