Savickis: Bez Skudras ir vēl arī citi kandidāti

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Juris Savickis
Juris Savickis Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kaut arī Krievijas sporta mediji par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" galveno treneri jau iecēluši Pēteri Skudru, kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis šo informāciju piektdien sarunā ar TVNET nevarēja ne apstiprināt, ne noliegt. 

"Ar treneriem rit sarunu process, un padomē neesam vēl pieņēmuši galīgo lēmumu. Pēteris Skudra ir viens no galvenajiem trenera amata kandidātiem," sacīja Savickis. "Bet ir vēl arī citi kandidāti."

Iepriekš plašsaziņas līdzekļos izskanēja ziņas, ka uz "Dinamo" galvenā trenera amatu kandidē arī Vjačeslavs Kozlovs. Tāpat starp potenciālajiem Rīgas vienības stūrmaņiem tika minēts Leonīds Tambijevs, kurš maija izskaņā tika apstiprināts par Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandas Novokuzņeckas "Metallurg" galveno treneri. 

47 gadus vecais Skudra kā galvenais treneris KHL čempionātā strādājis Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Čeļabinskas "Traktor" komandā, no kuras tika atstādināts pagājušā gada novembrī. 

"Vēl pāris nedēļas jāpagaida. Daudz kas ir atkarīgs no citiem lēmumiem. Notiek sarunu process, turpinām strādāt," teica Savickis. "Esam darba ritmā un gatavojamies nākamajai sezonai."

Rīgas "Dinamo" vadība turpina meklēt atbalstītājus. Savickis neslēpa, ka situācija ar sponsoru piesaisti nav vienkārša. To ietekmējusi koronavīrusa Covid-19 izraisītā pandēmija. 

Lai arī iepriekš presē parādījās informācija, ka Rīgas "Dinamo" nākamsezon varētu atgriezties uzbrucējs Mārtiņš Karsums, Savickis atklāja, ka konkrētas sarunas par līgumu ar viņu nav notikušas, uzsverot, ka sastāva komplektēšana būs galvenā trenera pārziņā. 

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā KHL regulārajā čempionātā 62 spēlēs izcīnīja 41 punktu, kas bija otrs vājākais sniegums visā līgā. Pēdējo vietu ieguva Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", kas izcīnīja par diviem punktiem mazāk.

24 klubu konkurencē "Dinamo" ierindojās 23. vieta, ar līdz šim vismazāko punktu skaitu (41), vismazāk gūtajiem vārtiem (103), toties visvairāk zaudētajiem (187). Ar vissliktāko vairākumu visā KHL (11,0%) un ar pašu sliktāko mazākumu (74,8%).

Pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" vadīja Ģirts Ankipāns. Komanda Gagarina kausa izcīņai nekvalificējās sesto gadu pēc kārtas.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu