Pirmo reizi vēsturē: ar dronu pa Nitiša rallija mašīnas pēdām

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ātruma un piedzīvojumu raidījuma "Ātruma cilts" jaunākā sērijā, ko TVNET piedāvā sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju, kļūsti par liecinieku pasaulē nebijušam motoru sporta un tehnoloģiju eksperimentam – godalgotais dronu pilots Tomass Pētersons vadīs dronu rallija ātrumposmā no Reiņa Nitiša sacīkšu auto. 

Dronu sportam ar motoru sportu kopīgs ir ātrums, un abos kritiska ir sekundes precizitāte. Tāpēc Ātruma cilts komanda met izaicinājumu tehnoloģiju pasaulei un interneta ātrumam ar vēl neredzētu eksperimentu. Tajā Latvijas vadošais dronu pilots Tomass Pētersons vadīs dronu un rallijkrosa čempions Reinis Nitišs stūrēs savu sacīkšu auto rallija ātrumposmā uz grants ceļa. 

Lai arī drons spēj sasniegt pat 160 km/h, Tomasam pirms starta ir pamatotas bažas, vai tas būs vadāms pilota brillēs no lielā ātrumā braucoša rallija auto, neredzot ceļu. Drons reaģē pat uz mikroskopiskāko pilota pirkstu kustību, un trases malās ir gan koki, gan elektrības vadi. Kāds būs elpu aizraujošā brauciena finišs, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā. 

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu