Apskatnieks: Kāpēc Porziņģis būs lielisks, atsākoties NBA sezonai? (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" ir starp tām 22 līgas komandām, kas atsāks sezonu 31.jūlijā "Disney’s ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Amerikāņu apskatnieks Tailers Vatss vietnē "The Smoking Cuban" piedāvā piecus iemeslus, kāpēc Kristaps Porziņģis būs neapturams, atsākoties sezonai.

Īstā loma klubā

Sezonas sākumā varēja novērot, ka Porziņģis par visiem 100% nebija gatavs atgriezties zvaigznes līmenī, jo bija pārcietis krustenisko saišu plīsumu. Latviešu basketbolistam bija jāpielāgojas jaunajam spēles stilam, kas bija citāds nekā viņa iepriekšējā komandā Ņujorkas "Knicks". Treneris Riks Kārlails lika noprast, ka no KP tiek gaidīts vairāk trīspunktu metienu un "Mavericks" aizsardzības cementēšana. Viņa savākto atlēkušo bumbu skaits uzreiz pieauga, bet pagāja laiks, kamēr atguva savu uzbrukuma jaudu, ko pirms tam varēja vērot "Knicks" sastāvā.

Pirmajās sezonas spēlēs basketbolista produktivitāte "lēkāja", bet sezonas pēdējās 15 spēlēs sniegums jau bija satriecošs – 25 punkti vidēji spēlē, 10,9 atlēkušās bumbas, 2,5 rezultatīvas piespēles un 2,5 bloķēti metieni spēlē.

Efektivitāte groza tuvumā

Basketbolista efektivitāte sāka uzlaboties tad, kad Dvaits Pauels guva savainojumu, kas pielika punktu viņa sezonai. Tas piespieda treneri Kārlailu vairāk "vienradzim" likt spēlēt centra pozīcijā. Tas viņam deva vairāk iespēju laukumā sadarboties ar Luku Dončiču, vienlaikus turpinot izpildīt daudz tālmetienus.

Pēdējo 15 spēļu laikā viņš veica 60 metienus no tālās distances un realizēja 63,3%. Šajā elementā latvietis vēl joprojām var uzlabot savu sniegumu, lai vidēji spēlē gūtu vēl vairāk punktu.

Pēc treniņnometnes varētu sagaidīt, ka "Mavericks" atradīs perfekto balansu starp Porziņģa tālmetieniem un uzbrukšanu grozam no tuvākas distances. Tas latvieti padarītu gandrīz neapturamu.

Vesela Dalasas vienība

Epizodiski dažādus "Mavericks" spēlētājus nomocīja savainojumi. Sezonas laikā spēles bija spiesti izlaist tādi būtiski rotācijas spēlētāji kā Sets Karijs, Dorians Finijs Smits, Tims Hārdavejs juniors, Dončičs un arī Porziņģis. Šie basketbolisti no pēdējām 24 spēlēm kopā sāka tikai astoņas, pirms sezona tika apturēta. Pozitīvā ziņa ir tā, ka, atsākoties spēlēm Orlando, visiem šiem spēlētājiem vajadzētu būt pilnīgi veseliem.

Dalasas klubam bija labākais uzbrukums NBA. Ja visi šie spēlētāji būs ierindā, uzbrukumam vajadzētu kļūt vēl spēcīgākam.

Metiena atrašana

Viens no galvenajiem sezonas jautājumiem bija, cik labi Porziņģis savā pirmajā sezonā Dalasā izpildīs metienus no spēles. Latvietis sāka lēnām, trāpot tikai 32,6% no tālmetienu līnijas savās pirmajās 24 spēlēs. Viņa precizitāte kopumā bija zem 40%. Bija manāmi "ierūsējis", atgriežoties sacensību režīmā. Pēc tam sekoja 10 spēļu sērija, kur viņš no tālmetienu atzīmes meta ar 38,9% precizitāti, pēc tam basketbolists iedzīvojās savainojumā, kas lika viņam izlaist vairākas spēles. Pēdējās 15 spēlēs viņa metiens no tālās distances bija gana pieklājīgs – 36,4%. Viņš ir atradis savu metienu, šādi procenti no trīspunktu līnijas ir virs līgas vidējā procenta.

Dinamiskais duets

Dalasas līdzjutēji tikai pēdējās spēlēs redzēja, uz ko ir spējīgs Dončiča un Porziņģa duets. Latvietis nekad nav spēlējis ar tādu superzvaigzni kā Dončičs. Luka padara brīvāku laukumu Porziņģim. Slovēnis ar labu precizitāti turpina uzbrukt grozam un realizēt tālmetienus atkāpjoties. Tas ļauj Kristapam izcelties ar skaistiem bumbas triecieniem grozā no augšas un brīviem trīspunktu metieniem. Abi "Mavericks" līderi, atsākoties sezonai Orlando, ir apņēmības pilni parādīt vēl labāku sniegumu nekā sezonas daļā, pirms to pārtrauca koronavīrusa Covid-19 pandēmija. Drīzumā talantīgais duets, visticamāk, piedzīvos savu pirmo izslēgšanas spēļu debiju.

NBA sezona Covid-19 pandēmijas dēļ 11. martā tika apturēta uz nenoteiktu laiku.

Sezona solās atsākties 31. jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, klubiem tiekoties "Disney’s ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu