Džokovičs lēmumu par dalību "US Open" vēl nav pieņēmis

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Novāks Džokovičs
Novāks Džokovičs Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules tenisa ranga pirmais numurs serbs Novāks Džokovičs vēl nav pilnībā izslēdzis ceļošanas iespēju uz Ņujorku, lai piedalītos "Grand Slam" turnīrā augustā, sportists ceturtdien teica intervijā ASV kabeļtelevīzijas kanālā "Tennis Channel".

Džokovičs ir viens no tenisistiem, kuri kritiski vērtē "US Open" rīkošanu vienā no Covid-19 visvairāk skartajām ASV pilsētām. Visvairāk kritizēti tika pārvietošanās ierobežojumi un tikai viena pavadošā cilvēka došanās kortā katram tenisistam.

"Es labprāt brauktu uz Ņujorku," intervijā "Tennis Channel" sacīja Džokovičs. "Iespējams, ka būs labāks scenārijs, un visi šie drošības pasākumi tiks nedaudz atslābināti."

"Tāpēc es mazliet pagaidīšu un vērošu, kas no tā visa iznāks. Šobrīd es nevaru pateikt ne jā, ne nē," savu pozīciju skaidroja pasaules ranga līderis.

ASV atklātais čempionāts "Flushing Meadows" kortos sāksies 31.augustā. Sacensībās paredzēts ievērot stingru higiēnas protokolu, ko ierosinājusi Amerikas Savienoto Valstu Tenisa asociācija (USTA).

USTA Bilijas Džīnas Kingas Nacionālā tenisa centra kortos pirms "US Open" norisināsies arī otrs lielākais ASV vasaras turnīrs - no Sinsinati pārceltās sacensības uz cietā seguma. Vīriešiem tas ir viens no tikai deviņiem "Masters 1000" sērijas turnīriem, bet sievietēm - vienas no piecām "Premier 5" kaluma sacensībām. Sacensības kalpos kā izmēģinājums drošības pasākumiem pirms "US Open".

Tas darīts ar mērķi izolēt spēlētājus vienā vietā, lai būtu pēc iespējas mazāk pārvietošanās.

Ceturtdien aģentūra LETA ziņoja arī par protestiem, kas sākušies pēc ratiņtenisa neiekļaušanas šī gada ASV atklātā čempionāta programmā.

Par to pauda sašutumu desmitkārtējais ratiņtenisa "Grand Slam" turnīru čempions Dilans Elkots, divkārtējais "Grand Slam" čempions Endijs Leptorns un Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC).

Ratiņteniss "Grand Slam" turnīru programmās ir kopš 2002.gada, bet "US Open" parasportisti par titulu pirmo reizi cīnījās 2005.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu