Brieža menedžeris: Ceram, ka cīņa varētu notikt Latvijā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis pret Junieru Dortikosu
Mairis Briedis pret Junieru Dortikosu Foto: Ieva Makare/LETA

Latvija joprojām tiek izskatīta kā variants Maira Brieža nākamās cīņas organizēšanai, portālam TVNET sacīja sportista menedžeris Raimonds Zeps.

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) otrās sezonas fināla cīņa pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) vispirms bija paredzēta 21. martā Rīgā.

Duelis vēlāk tika pārcelts uz 16. maiju, taču pagaidām cīņa ir atlikta uz nenoteiktu laiku koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Fināla cīņā Briedim jātiekas ar Kubas bokseri Junielu Dortikosu. Latvijas boksera menedžeris pastāstīja, ka drīzumā varētu būt lielāka skaidrība, kad un kur notiks cīņa.

"Darbs notiek aktīvi katru dienu. Nākamnedēļ droši vien vēl nebūs zināms gala lēmums, bet varētu būt lielāka skaidrība," pastāstīja Zeps.

Brieža menedžeris pirms mēneša sarunā ar TVNET norādīja, ka cīņa, visticamāk, notiks ārzemēs un pie tukšām skatītāju tribīnēm.

Tomēr pēdējā mēneša laikā daudzviet pasaulē, tostarp arī Latvijā, mīkstināti ierobežojumi saistībā ar koronavīrusa pandēmiju.

Zeps apliecināja, ka Latvija joprojām ir viens no variantiem, kur aizvadīt cīņu, taču organizatoriem izdevīgāka lokācija būtu Vācija.

"Jā, Latvija tiek izskatīta kā opcija. Ļoti ceram, ka Latvijai būs priekšrocība. No organizatoriskā viedokļa loģiskāka gan ir Vācija."

Supersērijas organizatori vēlas aizvadīt cīņu vasaras beigās. Bokseriem līgumā ir atrunāts divu mēnešu sagatavošanās posms no brīža, kad oficiāli tiks apstiprināts cīņas datums.

35 gadus vecais Briedis profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis vienu zaudējumu.

Savukārt 34 gadus vecais Dortikoss ticis pie 24 uzvarām (22 nokauti) un arī piedzīvojis vienu zaudējumu.

Sagaidāms, ka bokseri cīnīsies par Dortikosam piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu un supersērijas uzvarētāja balvu - Muhameda Ali trofeju.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu